發新話題

[KSC/KWA] KWA KRISS VECTOR 最新消息

引用:
原帖由 Raiden-雷電 於 2013-6-10 09:16 PM 發表

如果所有汽槍生產商一齊唔向佢第買板權,等佢第冇錢掙,可行嗎?
應該可行,到時佢地要逼住自己整或搵廠合作.

引用:
原帖由 F_Fillet 於 10-6-2013 10:21 發表

總有日版可以買, 日本無呢種低b限制, 唔係同一類product無得告人(真鐵/airsoft)
乜你唔知第一間玩LOGO版權告人嘅, 就係WA咩??就係佢搞到MARUI同KSC出嘅M9無MARKING.....而一砌亦由此而起.............

引用:
原帖由 TurTle 於 10-6-2013 21:38 發表
應該可行,到時佢地要逼住自己整或搵廠合作.
搵廠合作一向都做緊, 而且價錢亦唔貴......

至於夾理唔買版權......你估D廠出唔到槍死先, 定嗰幾間版權持有人死先吖??

引用:
原帖由 skyasd123111 於 9-6-2013 20:03 發表

那是smg8,跟MP7甚麼的沒關係
話說,WE其實一早整好左MP5同P90既sample,不過因為版權冇得出
HK同FN既槍可以同平價GBB say goodbye
以我所知...MP5同P90唔出得....同版權問題係無關....

如果WE真係咁理版權問題, 就唔會有G39, 416, 大咀鳥呢D槍啦................

引用:
原帖由 F_Fillet 於 10-6-2013 23:45 發表

睇清楚, 講緊外觀, 唔係trademark
佢唔係用真鐵既外觀告氣槍廠, 否則馬老二都出唔到scar, 會比打靶根搞
(日本可唔可以用出過既槍款告人就難講, 我諗唔得, 唔係有好多槍/模型唔會出現)
佢枝scar有比錢架.........但理論上只係日本本土先賣得.....唔係你估佢唔想出枝次世代MP5咩..........

引用:
原帖由 F_Fillet 於 11-6-2013 00:07 發表

唔同既版權曱甴有唔同做法
根據其他師兄歸納,
打靶根係漁翁撒網, 同一間真廠, 會收好多間既氣槍廠既保護費
U字頭既鍾意做獨市, e.g. HK槍得番VFC
有幾鍾意告人都唔同

WE 咪無再出自家新SYSTEM長槍, 好一段時間全部COPY馬記手槍
416/G39係曱甴踩隻腳入來亞洲前果期既事了, 依家咪無晒MARKING
大咀鳥咪又無Marking, 謎版都無(我無記錯的話, 無留意M&P)
G34/35都無marking版, 可能代表情況又有變
HK又點會只做獨市呢...G36...都唔止一間廠出啦, 問題係佢哋比唔比得起錢啫....另外如果真係踩隻腳入來亞洲前既事, 就直接叫返G36而唔洗改做G39啦.....

好似已經有廠話出MARKING版大咀鳥啦.......

引用:
原帖由 queen 於 11-6-2013 01:36 發表

HK又點會只做獨市呢...G36...都唔止一間廠出啦, 問題係佢哋比唔比得起錢啫....另外如果真係踩隻腳入來亞洲前既事, 就直接叫返G36而唔洗改做G39啦.....

好似已經有廠話出MARKING版大咀鳥啦.......
we一向改名都.......
例如hk4168,乜乜鳥,乜乜犬
話說,我極度懷疑we得罪左cyber(之前告scar L告唔入)
總之,希望we繼續出多d槍啦,雖然小弟唔識搵人整marking

引用:
原帖由 queen 於 10-6-2013 22:41 發表

以我所知...MP5同P90唔出得....同版權問題係無關....

如果WE真係咁理版權問題, 就唔會有G39, 416, 大咀鳥呢D槍啦................
咁可能我打聽錯啦,以師兄所知既係??
http://www.youtube.com/watch?v=AkLw9yFG9Ts
btw呢枝應該未做好,冇recoil的
416,g36版權問題可以參考smg-8
FN既槍.........呢兩年FN有冇咩新產品??

引用:
原帖由 skyasd123111 於 11-6-2013 01:57 發表

咁可能我打聽錯啦,以師兄所知既係??
http://www.youtube.com/watch?v=AkLw9yFG9Ts
btw呢枝應該未做好,冇recoil的
416,g36版權問題可以參考smg-8
FN既槍.........呢兩年FN有冇咩新產品??
呢枝....應該係話枝試版我打過......至於點解唔出得, 某程度上係人哋嘅商業秘密, 唔係咁方便講.....

SMG-8嘅做法, 好多廠用緊, 只係啲無真槍嘅氣槍香港一直都唔太受....

至於FN....真槍就無啦, 氣槍就好似就有...........

引用:
原帖由 F_Fillet 於 11-6-2013 03:08 發表
我無記錯, FN係打靶根, HK係痾嘛ex...
兩者case唔同,
AEG 我無興趣, 所以記憶都係GBB為主, 有錯請指正

我話獨市係一款槍計, 咁加上都無乜廠做全新槍
GBB G36系咪又係VFC 同WE...
唔記得K定C出先, 最早係直接有 ...
GBB G36.....WE 一出已經係G39送G36貼紙.......
其實以WE做法佢真係理你打靶根定痾嘛ex都傻, 一向照出.....反而諗吓, 繼L85之後, 仲有邊把有市場價值嘅槍可以出好過啦..........我諗極都只係剩返SR25/417呢類打7.62嘅AR系仲可以出........其他就.........

引用:
原帖由 queen 於 11-6-2013 02:25 發表

呢枝....應該係話枝試版我打過......至於點解唔出得, 某程度上係人哋嘅商業秘密, 唔係咁方便講.....

SMG-8嘅做法, 好多廠用緊, 只係啲無真槍嘅氣槍香港一直都唔太受....

至 ...
試打過咁正
我唔係講真鐵呀,FN既airsoft新槍唔太覺有
king arms的FAL,G&G的F2000等等好似都係一路有出開

咁呢個解釋係...............

發新話題