發新話題

[GHK] GHK G5 匣不專業測試

引用:
原帖由 Tekkno 於 12-6-2013 09:40 發表
Thanks for the review   shouldnt have bought the GHK PDW mag ...
但PDW用上G5匣Boltback時真係Firm好多,接近用Co2匣感覺。
每Bolt一下都有明顯Bolt stop到你Shoulder

另外,GP Magpul身未修是不能入G5匣的。
呢點我都一早估計到,因為就算入Prowin都好緊。
GP Magpul個Housing係比一般M4身為細的。

簡潔有力既好post! 唔讚唔得

KA 直上? 早前有睇到好似要改HAMMER SPRING.....

引用:
原帖由 carl 於 12-6-2013 11:28 發表
KA 直上? 早前有睇到好似要改HAMMER SPRING.....
係,KA MUR身係G5匣直上無加工。
反而用GP MUR係入唔到,因為GP內壁厚左少少,個G5Mag跟本頂住左

附件

12-6-2013 12:01

回覆 15# 的帖子

唔使=)
打咁多字梗係copy and paste=)

回覆 20# 的帖子

我無ghk槍…
咁姐係買黎完全for枝m7a1 lol

再作了GP, KA body與GHK G5匣的兼容性測試

Test 1)- GP MUR Body
不可以

Test 1)- GP M4 Body
不可以

Test 1)- GP MAGPUL Body
不可以

Test 1)- KA MUR Body
可以

點解大家WA system 都可以咁大分別...

Gp body 可以,不過要執匣身
其餘測試同rc man 兄一樣,PDW KA body直上正常,至於修整後G5 匣都不影響KA & PDW 運作^^V

附件

12-6-2013 14:41

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 12-6-2013 14:41 發表
其餘測試同rc man 兄一樣,PDW KA body直上正常,至於修整後G5 匣都不影響KA & PDW 運作^^V
係,磨皮後會入到GP body

引用:
原帖由 怒人甲 於 12-6-2013 14:41 發表
你好,請問下要磨邊個位?
可否POST一POST張相,
我買左幾隻比GP用,依家插唔到

引用:
原帖由 loki 於 18-6-2013 16:47 發表

你好,請問下要磨邊個位?
可否POST一POST張相,
我買左幾隻比GP用,依家插唔到
個個身都有小小分別, 同埋呢個位左中右, 一路試一路磨(貼士,磨膠用木銼會快小小)...

附件

18-6-2013 16:59

你的日子如何,你的力量也必如何

Rc兄,唔知可否測試一下可唔可以用g5匣嘅內餡放入隻ghk m4匣度呢??

引用:
原帖由 怒人甲 於 18-6-2013 16:59 發表

個個身都有小小分別, 同埋呢個位左中右, 一路試一路磨(貼士,磨膠用木銼會快小小)...
唔該晒:)

發新話題