26 12
發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

細pin, buffer lock座, forward assist之類, 最fit 位係AGM, 直上.

bolt stop座就真係乜廠都要銼兩野至入到...

回覆 8# 的帖子

我係拆槍..

其實你遇到既問題, 都可以用簡單工具+ DIY解决, o甘當然要心機同决斷(ie. 打死罷就既心態)

PS. 我用緊鋼element BCG  + agm 飛機

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 14-6-2013 08:16 發表
成套原素件咪平
Za身
5kv外管+aeg hopup+尾通
原素鋼件

呢度維埋1300左右?管托有多的話就非常接近埋單
今時今日我諗要行晒18區至有機會齊集一整套原素鋼件.

散買KA SW/MUR-1身的呎吋, 同AGM、日本WA 上下身係一樣.
好處係KA 有修正了上身魚骨高度.

Sorry 唔記得講埋
KA身的確係比其他廠金身窄左大約1mm

我o個支因為換柄等緊套A2 buffer, 所以暫時抽走左彈簧, 得個睇字.
佢用緊元素鋼bolt+agm飛機.
呢支我係在UN買KA淨身乜都冇跟, 成支槍係有乜就手就塞入去, 唔o岩修到o岩.
有好多件磨少少修少少就用到
但好難用文字寫到明邊件邊忽修幾多
所以後期見到樓主o甘多煩惱
都唔知講乜好

整槍可以係樂趣, 又可以好痛若
有點視乎心態..

附件

24-6-2013 02:12

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 03:53 發表

師兄個setting正呀, 我心目中都係咁上下
枝鏡係珍品?
多口問句, 你地D trx extreme骨, 係牛牛無gas tube版,
定係
槍上o個碌係中國造的平價1-4X.
我試鏡有一套比較系統化的方法,
睇光學同結構, 冇話咩珍唔珍品

條骨我都唔知係乜牌子
總之13吋就唔會係dytac
又唔係牛
總之老翻一條...

附件

24-6-2013 07:29

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 11:47 發表

幾靚仔喎
loveless兄你個KA身係自己抹晒d marking?
噴油o乍
個KA身太易甩油了, 一碰就花

我居然買過aabb 電鍍o個條
三連發最大問題係冇士啤 disconector 散件,  semi o個片仲可以格硬磨薄普通司牙, burst o個片一蝕就真係冇計..

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:05 發表

AABB我見佢電鍍得好粗糙
後來E興趣上年八折時我買左GP電鍍啞銀色果條bolt。
我套大陸仔三連二年前買,裝左落支WOK M4上都ok用到,不過三連發時扣雞力度比一般要大力,唔知點解。
hammer semi 扣位肥左丁點?

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:23 發表

於Semi時扣雞深度正常下已能擊發,
但於burst時扣雞要再扣入多少少至能引至擊發。
如果只係要大力少少正常啊, 片 burst disconector 要扣住個 Cam.

咦slow兄好fast地講左了

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 15:48 發表

相信係,不過三連發真係幾好玩
RA相信質素會好好多,不過要比多一倍以上都係玩唔起,
平平地大陸仔玩到就算
o胡~ RA hammer, cam, trigger 冇事, 但disconnector照蝕, 冇散件賣到頭來一樣係廢

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 16:00 發表

不過呢野無spare parts, 爛左/磨蝕就無得玩
都未夠 PTS 套BAD lever o甘識揾錢既
人云亦云下好多人覺得要用BAD 就一定要用埋佢隻什麼"專用球拍"
我o個支用緊真BAD, 明明用幾分鐘磨薄任何球拍, 就不論真品玩具都用到(當然最好調一調相關彈簧去平衡番變動)

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 16:25 發表

反而想知你果舊fire selector邊樹有得買?
居然昆到o下人
DIY的, 求其揾隻selector, 銼完blue, 幾分鐘貨仔

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 16:24 發表
1-4倍鏡同13" trx都係我target...
骨係唔係20樓/啱咪不訂番來, 表面處理同marking如何
支鏡係vision king, 大概千頭人民幣吧, 呢支1X 做得好.
13吋骨買牛算吧, gas tube好易搞姐.
Extreme 要靠收緊筒身去固定, 高低對位就直接靠barrel nut既精確度.

Troy 停產呢款 Extreme而轉用Alpha 結構唔係冇原因的.

26 12
發新話題