17 12
發新話題

新兵報到...........想識下D fd

新兵報到...........想識下D fd

hi..........我由細到大都對WarGme好有興趣,細個成日用隻手扮開槍(自己配埋音)
我叫啊Ken ,我聽人教路話無fd玩可以黎呢到識D friends ,所以就黎講下野
不過我今年F.3 會唔會年齡有D問題,but我覺得我可以勝任。
你地玩WarGames既幾歲左右,我睇過D相都好似18~9歲
如果唔得既話我就存定錢先
我對2戰既武器~情有獨鐘~,唔知有無其他師兄都同我一樣?
但係如我買2戰既電槍會唔會同你地格格不入,到時你地個個MP5orM16
我拎住把THOMPSON or M1Garand咪好怪............
講住禁多,希望有人想同我做Friend la.........................................

最緊要樓主有一定經濟能力,同埋處事夠成熟就無咩問題~
玩m1a1好呀~至少唔係一個深坑~
NO COMPROMISE!

回覆 #2 老鼠 的帖子

我問年齡都係怕同大家無話題
我都唔算好成熟,但係又未至於幼稚= =
話曬都做左15年人

回覆 #3 chsken3145 的帖子

去打game, 話題講番打game野咪得囉

15歲打game唔會有咩問題, 所謂既問題係講緊d人連人都唔識做
你曉打段正正常常無錯字既野出黎介紹自己, 今時今日已經係難能可貴喇...

錢既野, 慢慢黎啦

歡迎來到無底深坑

回覆 #4 伯言 的帖子

歡迎落坑
見樓主的態度...應該都不致於幼稚...
打game不太注重實際的年齡,只求你心志成熟就可以了...
年齡唔係問題,但經濟能力就要自食其力,唔好下下要屋企人"供"你去打game就得了...
2戰會唔會好怪? 唔會!個個都有自己喜好la...你估響香港打game要用香港issue野咩...自己仲意就得la...
PS 我都唔過18...

回覆 #4 伯言 的帖子

錢既野的確要慢慢黎..............= =
(對我黎講)有排先存夠錢lu

回覆 #5 match_man 的帖子

多謝曬~
有你禁講放心曬
經濟能力可以話係無乜收入,都係靠所謂既零用錢.......
有一次試過同我個fd 去旺角警暑比人認(唔關我事,D Police 己經知到邊個係犯)
3hours 先得$90= =
有時出下去我呀爸到幫下手(鋪頭仔一間),賺下錢

有一樣野想請問下D師兄好耐
我知前係一D新手教學既網頁睇下D槍既保養&有關WarGame既野等等
有一到話  有時會爆波箱,一至兩年要換波箱  <-------呢句入面既波箱係槍既邊部份?/有咩用?
我睇到呢到睇唔明= =

引用:
原帖由 chsken3145 於 2-9-2007 20:52 發表
有一樣野想請問下D師兄好耐
我知前係一D新手教學既網頁睇下D槍既保養&有關WarGame既野等等
有一到話  有時會爆波箱,一至兩年要換波箱  <-------呢句入面既波箱係槍既邊部份?/有咩用?
我睇到呢到睇唔明= =
波箱係安裝齒輪的地方
槍由電推摩打,再拉動一組齒輪,再拉動氣缸塞吹粒彈出去

就睇樓主o既發言,似乎適合玩, 亦有睇過d文
想識人可以去約戰區搵d活動去, 到時亦可以叫人教下你點打點咩果d...

引用:
原帖由 chsken3145 於 2-9-2007 20:21 發表
錢既野的確要慢慢黎..............= =
(對我黎講)有排先存夠錢lu
最緊要係有方向, 有目標咁使錢
切忌貪過癮, 浪費金錢兼搞到四不像

小小意見, 如有得罪請見諒

玩二戰....槍唔係問題..........衫先係深坑.........雖然大陸復刻都好平....

Welcome to the hell!!!

引用:
原帖由 老鼠 於 2-9-2007 19:37 發表
最緊要樓主有一定經濟能力,同埋處事夠成熟就無咩問題~
玩m1a1好呀~至少唔係一個深坑~
你講下好啦...

引用:
原帖由 chsken3145 於 2-9-2007 19:27 發表
hi..........我由細到大都對WarGme好有興趣,細個成日用隻手扮開槍(自己配埋音)
我叫啊Ken ,我聽人教路話無fd玩可以黎呢到識D friends ,所以就黎講下野
不過我今年F.3 會唔會年齡有D問題,but我覺得我可以勝 ...
哈哈,我都係中3升中4果年既暑假真正咁打過一次wargame
至於槍方面,乜槍都得,冇話指定邊D既,總之起戰場上,你有一枝可以打得既槍就ok,
無論國狗/馬記既二戰系列,M16系列,犢牛系列等都無任歡迎
你自問技術好既話,你可以用兩把手槍去打

引用:
原帖由 Northwood 於 2007-9-3 10:20 發表

哈哈,我都係中3升中4果年既暑假真正咁打過一次wargame
至於槍方面,乜槍都得,冇話指定邊D既,總之起戰場上,你有一枝可以打得既槍就ok,
無論國狗/馬記既二戰系列,M16系列,犢牛系列等都無任歡迎
你自問技術好既 ...
當年我未買電槍只係得手槍,去租槍玩成日都放低佢枝長火,用自己枝手槍跑上前

17 12
發新話題