17 12
發新話題

左輪(非左輪勿談)

左輪(非左輪勿談)

左輪又名Revolver,係我今次想同各C Hing討論既話題
同時用得Speedloader既左輪+speedloader邊度有得賣?
以前曾經有一支無marking S&W M10(不知廠出,由黑中黑既灣仔1M買入,三個月後報消)
各C Hing不仿發表一下

可遇不可求既野
NO COMPROMISE!

你指 Kokusa1 絕版N年果支吧?

個人認為支野華而不實, 好易壞 (金身, 打cap推BB另計)

童工好似有speedloader(hks出,響網上見到)for marushin and koukusai

師兄可否唔好用Chinglish?
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

我個人認為左輪是學槍之基本,大家同意嗎?

回覆 #6 dannytak 的帖子

有咩易得用一支左輪,但係又難得過練Speedload?

引用:
原帖由 MF 於 3-9-2007 01:16 PM 發表
師兄可否唔好用Chinglish?
用Chinglish有咩問題?最緊要大家明,同埋主題都寫住非左輪勿論,你中文有問題?:x
本帖最近評分記錄
  • golliwog19 威望 -5 希望大家可以盡量互相忍讓 4-9-2007 01:26
  • golliwog19 金錢 -5 希望大家可以盡量互相忍讓 4-9-2007 01:26

回覆 #8 khkenny2 的帖子

你EQ有問題?:x
我地唔.明你講乜

其實板規有寫唔可以用Chinglish的....................
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 khkenny2 於 4-9-2007 12:33 AM 發表

用Chinglish有咩問題?最緊要大家明,同埋主題都寫住非左輪勿論,你中文有問題?:x
well...i just wanna tell u that
"16.禁止使用 Konglish(以英文併音之廣東話,如 g ng g(知唔知) ng ming(唔明))。一些助語詞可以例外,如 ga(o架) ma(嗎,嘛)" (通用版規)

as well
"3.希望大家可以盡量互相忍讓,如有對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為或挑釁時,請向該區版主反映或按"投訴"。"(通用版規)

引用:
原帖由 khkenny2 於 4-9-2007 00:33 發表

3.希望大家可以盡量互相忍讓,如有對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為或挑釁時,請向該區版主反映或按"投訴"。

16.禁止使用 Konglish(以英文併音之廣東話,如 g ng g(知唔知) ng ming(唔明))。一些助語詞可以例外,如 ga(o架) ma(嗎,嘛)。

引用:
原帖由 khkenny2 於 4-9-2007 00:29 發表
有咩易得用一支左輪,但係又難得過練Speedload?
咁....又有邊隻speedloader可以對應市面發售嘅氣槍??

引用:
原帖由 queen 於 4-9-2007 01:28 AM 發表

咁....又有邊隻speedloader可以對應市面發售嘅氣槍??
hks慨M10A對應到chief Special

QxF有speedloader
但5知係咪你要ga個隻

17 12
發新話題