63 12345
發新話題

窮學生新仔

窮學生新仔

上年開始同阿媽開始講要錢(係有小小不孝) 任插...
阿媽唔比...就從食飯錢入手...
阿媽一個禮拜比二百(一百八係for達通, 另一百就食飯飯。)
八達通...一百?嘿嘿!加五十先啦! 日日食飯用八達通...冇錢就問老豆...話冇錢搭車... "拿!比你一百蚊增值啦!" "多謝老豆!"  
食飯啦...當然用八達通啦...不過有時良心譴責就少一個星期咁就少一個星期咁做。 但我又係一d為儲錢可以食唔飽嘅白x仔...咁點!?咪到時用d阿爸散紙包入面嘅十蚊五蚊大餅來買d一大塊食幾日嘅麵包充饑lo! 但係而家仲高緊...當然唔可以冇營養啦!返到屋企就打開雪櫃...雞蛋,豬扒,芝士(都係高熱量食品)...再煮個公仔麵...啊!真係"奢侈品"
咁樣計...一個禮拜都係儲到$100~$150不等...
但係我仲係一個未成熟嘅學生哥, 成日都定力唔夠, 儲左幾百蚊就買國狗 (我買比佢嘅補品都貴過佢)... 我最"名貴"嘅槍都係Marui嘅M92F同VSR-10咋!
唔知有冇師兄當年都係咁, 講下你地點儲錢...幫幫我尼個定力唔夠嘅貧苦學生...
仲有我尼個新仔近兩個月先知一個令我心寒嘅東東...就係偉大嘅"軍-品"...真野仲貴過槍成幾班...copy又冇咁靚(其實始終都係小朋友要面showoff姐!)
尼d就係貧苦學生的"悲慘"(自己攞黎衰)嘅命運...多謝你們蹝左兩分鐘o係到!

點解lee排咁多lee類新手post...?

引用:
原帖由 愁人節 於 3-9-2007 19:30 發表
你噤樣唔係儲錢..係呃錢....=.="
同意....

我唔會咁做, 比父母知道會唔會好嬲嫁??

咁樣儲得黎都蚊瞓,小弟讀中四果陣夜晚已經走去返工!雖然十六歲都唔夠,但勝在成五尺九/十高(果陣!!)所以無比人發現,一晚做四粒鐘已經有兩舊水,星期六曰就仲多D....唔系點買得起JAC既槍發育時期,成日唔食早餐唔食飯第時想高大都難~

引用:
原帖由 strikeGATX105 於 3-9-2007 19:43 發表
好辛苦喎
你幾年級???
你睇下佢個頭像估下~

回覆 #8 bravohk 的帖子

唔係我, 我我偷拍佢個衰樣架!

引用:
原帖由 bravohk 於 3-9-2007 19:45 發表
咁樣儲得黎都蚊瞓,小弟讀中四果陣夜晚已經走去返工!雖然十六歲都唔夠,但勝在成五尺九/十高(果陣!!)所以無比人發現,一晚做四粒鐘已經有兩舊水,星期六曰就仲多D....唔系點買得起JAC既槍發育時期,成日 ...
冇錯 !

唔夠高 , 著起套野都冇咁好睇 !!

ps : bravohk 哥請問你之後有冇高過 ?

引用:
原帖由 rcbusin 於 3-9-2007 19:50 發表
唔係我, 我我偷拍佢個衰樣架!
你都係咁上下年紀架啦~

咁既野都出post?你當呢度係兒童台呀?

引用:
原帖由 於 3-9-2007 19:55 發表

冇錯 !

唔夠高 , 著起套野都冇咁好睇 !!

ps : bravohk 哥請問你之後有冇高過 ?
有呀高左兩吋~而家六尺多小小

CGF又再月經化...

回覆 #14 adrianyahk 的帖子

係"年輕化"!

63 12345
發新話題