發新話題

窮學生新仔

唔好呃屋企人
比你d屋企人知道
佢地會幾痛心
冇錢就慢慢儲囉
想當年我都係用"利是錢"黎買槍

我當年............都差唔多啦, lunch 走去打波忘記肚餓, 放學去整碗剩麵頂到7:00食飯......辛苦錢.........

無$唔好玩

無錢都唔怕

買二手就得啦

引用:
原帖由 愁人節 於 3-9-2007 19:30 發表
你噤樣唔係儲錢..係呃錢....=.="
小時偷針,大時偷金
我識好多鬼妹架!

樓主既post有d難得既坦白~呢樣我幾幾欣賞~不過呃$都唔係咁好,不如樓主叫父母盡量俾晒現金做零用$,另外自己慳d慳d洗,咁草至少唔係偷/呃,而且諗實點用,唔好放晒d$黎wargame度,另外小弟唔建議求學時期做part-time,因為會少好多時間溫書,人工又少,咁樣將來做野會辛苦d.........買到vsr 10,已經唔係易事 ..........不過都係唔好玩太多$......唔係既話,大個就後悔啦........
NO COMPROMISE!

引用:
原帖由 queen 於 4-9-2007 00:57 發表
我當年............都差唔多啦, lunch 走去打波忘記肚餓, 放學去整碗剩麵頂到7:00食飯......辛苦錢.........
當時係咪已經開始"一千幾百猶如垃圾" ?
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

其實講真人地用咩方法去買槍,我地聽完咪算囉

我地無權亦無義務去干涉
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 #45 topppet4 的帖子

好犀利阿你!!! 不過係我mama影到嘅搞笑相, 果陣時成班都係獅子張大口= =, 但係呢個衰樣唔係我(我仲衰)...

我既做法系.等暑假做工 賺夠錢 一次過同佢死過,平時儲既錢會好易心郁郁用左佢= =

引用:
原帖由 rcbusin 於 4-9-2007 17:06 發表
好犀利阿你!!! 不過係我mama影到嘅搞笑相, 果陣時成班都係獅子張大口= =, 但係呢個衰樣唔係我(我仲衰)...
樣衰唔係錯

最緊要心地好

其實樓主父母又點會吾知佢用左D錢去邊啊...
我以前都成日吾食飯儲錢..而家想起都覺得係一重學習過程黎ge..

不過點都好,身體最緊要ge~
你身體否好有幾多錢都無用。

出黎搵野做la~用自己搵既錢買野係最開心既。

引用:
原帖由 rcbusin 於 4-9-2007 17:06 發表
一睇都知係87式la

你做既唔係唔得,但你自己都識講過唔到你良心,又要餓住個肚,與其咁辛苦,倒不如自己有幾多就分佩幾多,順其自然,仲可以學下理財,買槍都買得心安理得!!

另外,我認為你唔需要儲錢買貴槍,有打game既,一支國狗已經夠晒,勁唔勁係睇人,唔係槍,好似我個fd咁,打左成日game殺唔到人發
老脾賴支槍廢........我都費事理佢..........|)
好果你係收藏既,咁就儲多幾年先la,因為我地呢個年紀係唔適合咁做既.........

發新話題