發新話題

呢期興玩老翻mount.....................

[quote]原帖由 rcbusin 於 4-9-2007 22:44 發表
我用D.T.堂

引用:
原帖由 rcbusin 於 4-9-2007 22:44 發表
我用D.T.堂嘅打磨機(手提)
師兄 就問點用打磨機去鑽大個窿呢 ???

Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 4-9-2007 23:07 發表

師兄 就問點用打磨機去鑽大個窿呢 ???
有啲細打磨機同手提鑽係一樣款架

師兄 個mount 係邊買架...
好想知..thx~

引用:
原帖由 rcbusin 於 4-9-2007 07:35 PM 發表
唔係永久性嘛!
伯言, some one take your words so serious wo~~

回覆 #35 RANGER 的帖子

討論緊係要認真啦!

回覆 #30 kwl 的帖子

整到...
1.mark 低你要鑽大嘅地方...(我用介刀介條痕)
2. 鑽...(只需大概鑽到你要嘅大細, 因為一定係鑽個圓形出來)
3. 用銼仔(粗糙d嘅, 垂直小小,如果唔係銼成世...)銼到六角形為此
p.s.: 做完以上工序之後如果鑽大左就會擰唔到粒螺絲, 原本六角形仲會擰到變圓形(我都試過 )
DIY能力高嘅師兄就試下啦!(唔好用靚槍, 國狗都唔好...用有廢到唔值幾多嘅野...無先用國狗啦!)

無言中

引用:
原帖由 rcbusin 於 5-9-2007 17:42 發表
整到...
1.mark 低你要鑽大嘅地方...(我用介刀介條痕)
2. 鑽...(只需大概鑽到你要嘅大細, 因為一定係鑽個圓形出來)
3. 用銼仔(粗糙d嘅, 垂直小小,如果唔係銼成世...)銼到六角形為此
...
我諗你...諗多左...

呢個mount係俾真槍用,真係咁容易可以用鑽同挫就可以整過個六角形??
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 5-9-2007 18:24 發表

呢個mount係俾真槍用,真係咁容易可以用鑽同挫就可以整過個六角形??

完全9唔答8

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 5-9-2007 18:24 發表

樓主都話呢個係老翻mount,點會比真槍用呢!!

引用:
原帖由 dansm 於 5-9-2007 18:41 發表

樓主都話呢個係老翻mount,點會比真槍用呢!!  
老翻mount唔可以俾真槍用ge咩?

我夠用真mount用落老翻槍度啦
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 #39 Hkpolice-Psu 的帖子

呵呵...有耐性就得, 不過只係成功左兩三次...

引用:
原帖由 rcbusin 於 5-9-2007 19:00 發表
呵呵...有耐性就得, 不過只係成功左兩三次...
咁咪要買多幾個黎做實驗?

回覆 #44 蛇 的帖子

小弟手工能力問題, 或者師兄一次就得!

發新話題