發新話題

Glock 17的小問題^.^

Glock 17的小問題^.^

各位安安,我系一位新手,所以有一少問題想請教一下 ^_^
我想買一把用來落埸打/耐用/壞了時很容易找到零件/不是國產貨(怕怕@_@)/最好就曰本貨 的Glock 17
請問我應該買咩牌子?(當各位告訴我牌子時,麻煩也告訴我出產地

十分感謝!! >_<

如果Ching唔介意膠滑架就marui Glock 17~~budget多既話仲可以買埋金slide添~  made in japan
有好多補品,唔洗驚冇料換

日本貨既話就當然係Tokyo Marui啦

樓主, budget點先
你話無限budget搵人整支黃金glock重得(某電影廣告有支金glock )
marui glock 17 你預budget 千五左右啦 唔計upgrade, 一支槍(包一夾) 再加一兩隻夾
槍本身一千頭, 匣大概一百尾二百頭(?)
^我有一排無出過槍街唔清楚exact價錢, 但你marui手槍都係預呢個數架喇
至於新手就唔好貪平買二手, 因為你未必知邊D位會出問題

回覆 2# 的帖子

小的是新手,所以對槍的零件不太熟識,可以問一下咩系膠滑架嗎?指的是那一個位?
萬分感激^_^

回覆 4# 的帖子

請問一下旺角槍街有很多槍店,可以推箭一下哪一間信用好嗎?

真的很感謝你哪麼詳細的解釋 thx ^..^

引用:
原帖由 angelbeats 於 11-8-2013 18:07 發表
請問一下旺角槍街有很多槍店,可以推箭一下哪一間信用好嗎?

真的很感謝你哪麼詳細的解釋 thx ^..^
"明""昌"店

引用:
原帖由 angelbeats 於 11-8-2013 18:04 發表
小的是新手,所以對槍的零件不太熟識,可以問一下咩系膠滑架嗎?指的是那一個位?
萬分感激^_^
呢條就係滑架(Slide)

回覆 8# 的帖子

請問如果膠做的話耐用性高嗎?
thx ><

(")明("")昌(")店

請問果堆咩來-__-??
間店叫明昌店?
thx ^_^

不好意思,小的還有一個小問題,marui等同於AUSTRIA??
VERY VERY THX

引用:
原帖由 angelbeats 於 11-8-2013 18:24 發表
請問如果膠做的話耐用性高嗎?
thx >
我唔知你心目中高既標準係乜
我自己就滿意
引用:
原帖由 angelbeats 於 11-8-2013 18:28 發表
( " )明( "" )昌( " )店

請問果堆咩來-__-??
間店叫明昌店?
thx ^_^
冇錯, 但由於論壇版規所限, 我只係用左同音字
引用:
原帖由 angelbeats 於 11-8-2013 18:32 發表
不好意思,小的還有一個小問題,marui等同於AUSTRIA??
VERY VERY THX
Austria = 奧地利

Marui係日本一間轉出Airsoft既廠, 亦有RC等等
全名係Tokyo Marui, 一般簡稱Marui或者TM
但由於香港人既文化問題, Tokyo Marui另外亦有好多花名, 例如馬記, 馬牌, 馬老二等等

真鎗既Glock 17係Austria由一間叫Glock既公司(以創辦者命名)所開發既
而既然閣下想買一枝日產既Glock 17 airsoft仿製品, 小弟就推薦你買Tokyo Marui既產品

咁樣講你明唔明白呢?

回覆 12# 的帖子

完全明白了,吾該曬你 ^____^

玩馬記 Glock

KSC 都唔錯

發新話題