73 12345
發新話題

神兵所引出的問題

神兵所引出的問題

想討論研究吓..........

好似Tanaka舊版M700, AICS, 98K, ** AWM338, KJ的M700, 雙葉等神兵, 一差topgas就實過J....

咁樣好似去打game, 我打神兵就用134a , 打side arm就topgas, 咁我會同時間有一枝134a同topgas, 咁如果一個唔好彩比警察叔叔拉咗去驗槍, 驗嗰條友只用topgas試.....咁咪死梗!!!
又好似我咁, 屋企有晒134a, topgas 同紅氣, 如果比警察叔叔搜屋check槍, 咁咪實死!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大家覺得咁有無問題??同點避免呢???????????

上法院係官判
唔係警察判

引用:
原帖由 Kane 於 6-9-2007 01:04 發表
上法院係官判
唔係警察判
但驗鎗呢?
個官驗?

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-9-2007 01:05 發表

但驗鎗呢?
個官驗?
係警察告你
法官判你
一日未判一日無罪
疑點歸於被告
明唔明

引用:
原帖由 Kane 於 6-9-2007 01:12 發表

係警察告你
法官判你
一日未判一日無罪
疑點歸於被告
明唔明
咁...即係只要證實唔到枝槍曾用134A以外嘅氣就無事?

引用:
原帖由 Kane 於 6-9-2007 01:12 發表

係警察告你
法官判你
一日未判一日無罪
疑點歸於被告
明唔明
..........邊個驗先...
你跳O左中間一個好緊要既步驟
唔好問我明唔明,你明唔明先

[quote]原帖由 queen 於 6-9-2007 01:14 發表

咁...即係只要證實唔到枝槍曾用134A以外

引用:
原帖由 queen 於 6-9-2007 01:14 發表

咁...即係只要證實唔到枝槍曾用134A以外嘅氣就無事?
純討論計,又如何證實你冇用TOP 在700上呢?

同時搜到有兩支氣,
可以係打大力果支,
相對地亦可以打細力果支,
警方點證明你係用"大力氣"呢??
你又點證明自己用"細力氣"呢???
最後個官會覺得邊個係成實可靠呢!!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-9-2007 01:15 發表

..........邊個驗先...
你跳O左中間一個好緊要既步驟
唔好問我明唔明,你明唔明先
驗係警方找化驗署驗
驗左再告你
告你=/=有罪呀哥哥

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-9-2007 01:18 發表

純討論計,又如何證實你冇用TOP 在700上呢?
最大問題就係呢度, 根本好難証名, check氣缸內化學物有無topgas/red gas成分?

在於警察和法官立場,你把700 "可以""選擇性"地用TOPGAS 和134 ,即係你把700隨時"可以""選擇性"地OVER 2J?!

引用:
原帖由 Kane 於 6-9-2007 01:19 發表

驗係警方找化驗署驗
驗左再告你
告你=/=有罪呀哥哥
驗槍....好似差人叔叔自已, 唔係比化驗署驗....

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-9-2007 01:21 發表
在於警察和法官立場,你把700 "可以""選擇性"地用TOPGAS 和134 ,即係你把700隨時"可以""選擇性"地OVER 2J?!
咁會唔會又話基於甚麼"公眾利益", "以免有選擇性地成為真槍的可能性"而入罪呢??

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-9-2007 01:21 發表
疑點歸於被告
如果陪審團都覺得你有罪
咁你抵死la
但你重有得上訢

73 12345
發新話題