發新話題

想問下英軍幾時先唔用L85 ?

想問下英軍幾時先唔用L85 ?

之前聽d 師兄講 , 英軍將L85 個退役時間推遲左 , 想知道得詳細d.......

唔該曬各位
塑膠戰隊

言之尚早...下定案之前,豈碼要搵到替換槍先啦

[quote]原帖由 Nelson 於 6-9-2007 08:28 發表
言之尚早...下定案之前,豈碼要搵到替換槍

L85 was modified by HK from A1 to A2.
For future 10 years, L85A2 should be still adopted by British Force.

Now....British need money for the CV....and at the old news, the SA80A2 will be in service unit 2015....

唔該曬各位師兄解答 !!!!!! 又知多左小小 !
塑膠戰隊

Jane's 輕武器部份 提過2020年
英軍會替換現在0既 輕武器,包括L85!

引用:
原帖由 hintz123 於 6-9-2007 13:00 發表
Jane's 輕武器部份 提過2020年
英軍會替換現在0既 輕武器,包括L85!
Or small arms will be only shown in the museum...

另外一問,L1A1....現在仲有無用?如果無的話,最後有用的時候是幾時?謝謝!

引用:
原帖由 match_man 於 7-9-2007 16:59 發表
另外一問,L1A1....現在仲有無用?如果無的話,最後有用的時候是幾時?謝謝!
According record, L1A1 was used by SAS force at Gulf War 1 at 90's

引用:
原帖由 B20_hk 於 7-9-2007 17:34 發表

According record, L1A1 was used by SAS force at Gulf War 1 at 90's
其實1st Gulf 既後勤部隊仲派緊58 webbing + SLR
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 7-9-2007 18:15 發表

其實1st Gulf 既後勤部隊仲派緊58 webbing + SLR
其實...SAS用左你同我都唔會知....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2007 18:39 發表

其實...SAS用左你同我都唔會知....
因為射程遠,所以SAS有用

後對用L2a3

Why the British didn't bring back the L1A1 like the U.S. did to there M14?
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

引用:
原帖由 sunny 於 8-9-2007 10:40 發表
Why the British didn't bring back the L1A1 like the U.S. did to there M14?
7.62

回覆 #13 sunny 的帖子

在下認為係美國人乜都貪大吧了, 手槍係要用.45, 機槍有m249唔用係要用m60, 槍又用m14
歐洲人諗法唔同吧... 响阿富汗D德軍又冇用番G3吧...
click>

發新話題