發新話題

德械師必備 WW2 BELGIAN ARMY L 702 GAS MASK KIT IN ORIGINAL TIN

德械師必備 WW2 BELGIAN ARMY L 702 GAS MASK KIT IN ORIGINAL TIN

一直想收的東西終於到了,£22.50(英鎊)的運費果然對得住這個價,五天就到了我家了。(這個GAS MASK KIT的價錢甚至比運費低....,額)
先不說太多了,看圖!
WW2 BELGIAN ARMY L 702 GAS MASK KIT IN ORIGINAL TIN
真品二戰比利時防毒面具罐(二戰中國軍隊有採用)

開箱文必備之刀

說明書

真是老古董

防毒面具 底部

防毒面具組件

合體成功

罐身

全圖

德械師裝備

我唔識呢d野, 不過睇落去真係好毒
小弟既氣槍channel :
http://www.youtube.com/user/withp90

引用:
原帖由 withp90 於 7-9-2013 21:03 發表
我唔識呢d野, 不過睇落去真係好毒
可能吧,e兩個討論區識e d野幾乎無 專家除外

個包裝原來咁精美

引用:
原帖由 blockhead 於 8-9-2013 02:44 發表
個包裝原來咁精美
請問包裝是指?

應該買支捷克式加強火力了!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 8-9-2013 20:50 發表
應該買支捷克式加強火力了!
請問捷克式是指什麼?zb26?

引用:
原帖由 凍檸茶 於 8-9-2013 23:25 發表

請問捷克式是指什麼?zb26?
其實真是唔知當時的名稱是什麽啊!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 tango10 於 9-9-2013 21:55 發表

其實真是唔知當時的名稱是什麽啊!
應該是ZB26吧....
https://www.google.com.hk/search ... amp;sa=N&tab=li

雖然富有歷史味道, 但污糟得有點兒....

引用:
原帖由 chris1 於 21-9-2013 20:12 發表
雖然富有歷史味道, 但污糟得有點兒....
唔知師兄有無玩過二戰真品呢....對你這番說話有點意外..

今天該有點記念儀式吧!

引用:
原帖由 tango10 於 10-10-2013 10:54 發表
今天該有點記念儀式吧!

紅樓升旗

有冇全套革命軍軍裝呀?

引用:
原帖由 tango10 於 11-10-2013 22:46 發表
有冇全套革命軍軍裝呀?
國民革命軍有分不同年份,不同軍服的,.你指?

發新話題