55 1234
發新話題

[VFC] UMP彈匣問題

UMP彈匣問題

我之前張VFC UMP個彈匣拆左出黎  但係唔知係咪大力過頭 彈匣底果4粒鏍絲 有一粒比我扭到冇左個十字型劃左亞 呢家粒野扭唔實又扭唔番出黎 不停漏氣 家下唔知點算好  希望CHINGS可以幫下我 感激

搭單問下先:
我有隻UMP匣, 整極都係漏氣, 大家有咩解救方法?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 18-9-2013 09:30 發表
搭單問下先:
其實玩VXC鎗.....第一件事就係要識修理匣
我剛剛至修理好兩個MP5匣。
其中一個第一次修好後還有漏氣,拆過封口膠再上多一次膠....現在還安好。
前晚剛取了兩個UMP匣....唔知玩幾耐又出事

引用:
原帖由 hinson 於 17-9-2013 19:50 發表
我之前張VFC UMP個彈匣拆左出黎  但係唔知係咪大力過頭 彈匣底果4粒鏍絲 有一粒比我扭到冇左個十字型劃左亞 呢家粒野扭唔實又扭唔番出黎 不停漏氣 家下唔知點算好  希望CHINGS可以幫下我 感激
買定多d 匣頂底膠同埋出去配多d 螺絲...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 2slow 於 18-9-2013 09:30 AM 發表
搭單問下先:
買舊新底膠,記住要放好哂位先好拎螺絲,點叫放好哂呢?你放落隻匣果陣,要用少少力咁舊膠入匣,好FIT位既會聽到卡一聲!最好放膠板前落多少少油
可以既話配過哂D螺絲,可以配長多少少,KFC D螺絲好雞

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2013 09:39 發表

其中一個第一次修好後還有漏氣,拆過封口膠再上多一次膠....現在還安好。
ump 匣比 mp5 難整, 之前漏兩隻, 都整到, 無耐有一隻又再漏 mp5反而唔會

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2013 09:39 發表

我呢隻匣之前漏氣比我整好左, 但放埋一邊幾個星期又開始漏氣了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 怒人甲 於 18-9-2013 09:58 發表

ump 匣比 mp5 難整, 之前漏兩隻, 都整到, 無耐有一隻又再漏 mp5反而唔會
我買UMP "D版"的,當時跟鎗買多了兩隻匣。
佢成箱已拆開Tag card的匣,試了三隻都漏.......
最後店員說再去倉送過來,所以前兩日我至去取回兩隻匣。
見成箱匣(至少三四十隻)都無一隻賣得比人.....都心裡有數

係啦,MP5啲匣整極都漏,我已經每次打完都入返少少氣頂住O ring,但隔一排又漏

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2013 10:09 發表

佢成箱已拆開Tag card的匣,試了三隻都漏.......
見成箱匣(至少三四十隻)都無一隻賣得比人.....都心裡有數;dow ...
呢個現象由第一,二水到都有, 我開頭買跟槍兩隻, 再後來單買一隻, 每次都要試幾隻先比到隻正常我(當時心諗唔怕佢漏, 重好自信一定整到,因為整過好多匣)
到後來先知原來整到, 但漏又係遲早問題, 設計真係要改改, 呢下 WGX 都好無奈, 我都唔會怪佢地...

VFC嘅裝工真係求舊期,亂能來
我隻隻匣幾乎上膠下膠都因為裝工問題有損耗

只從我用左爭口膠圍邊之後,立即搞掂晒

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2013 10:09 發表

見成箱匣(至少三四十隻)都無一隻賣得比人.....都心裡有數;dow ...
買槍時見成箱匣拎出黎已經
點解唔送埋option底膠比人...

引用:
原帖由 4jai 於 18-9-2013 10:26 發表
VFC嘅裝工真係求舊期,亂能來
我隻隻匣幾乎上膠下膠都因為裝工問題有損耗

只從我用左爭口膠圍邊之後,立即搞掂晒
師兄用邊隻爭口膠? 如之後再漏可否拆封d爭口膠?

引用:
原帖由 怒人甲 於 18-9-2013 10:17 發表

呢個現象由第一,二水到都有, 我開頭買跟槍兩隻, 再後來單買一隻, 每次都要試幾隻先比到隻正常我(當時心諗唔怕佢漏, 重好自信一定整到,因為整過好多匣)
到後來先知原來整到, 但漏又係遲早問題, 設計真係要改改,  ...
佢地近年的服務都好左就係真的。
有問題,肯改過係好事
都值得贊下佢地。

55 1234
發新話題