發新話題

[VFC] UMP彈匣問題

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2013 10:56 發表

佢地近年的服務都好左就係真的。
有問題,肯改過係好事
都值得贊下佢地。
其實佢地都有誠意嘅,玩一排,之後有問題就出改件或改良版,都算係良心產業

引用:
原帖由 2slow 於 18-9-2013 10:32 發表

師兄用邊隻爭口膠? 如之後再漏可否拆封d爭口膠?
當然可以!
我係用呢隻

我都係入到汽車零件鋪大叫一句
「師傅,有冇灰色爭口膠呀!」

引用:
原帖由 4jai 於 19-9-2013 12:01 發表

當然可以!
我係用呢隻

我都係入到汽車零件鋪大叫一句
「師傅,有冇灰色爭口膠呀!」
我果支爭口膠係紅色.....依傢匣底見紅

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2013 12:10 發表

我果支爭口膠係紅色.....依傢匣底見紅
我記得有師兄話要用灰色的...
我唔知係唔係顏色唔同,成份都有別

引用:
原帖由 4jai 於 19-9-2013 13:10 發表

我記得有師兄話要用灰色的...
我唔知係唔係顏色唔同,成份都有別
我買左呢隻, 紅色的
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

爭口膠,正確名稱叫silicon(音“屍擰“),一般紅色係高溫用(其實2slow師兄幅圖有寫“High temp“解高溫),我通常叫佢做“熱silicon“,多數用係發動機內(例如汽車,飛機引擎),而灰色就係低溫用,我通常叫佢做“凍silicon“,多數用係制冷器同飛機機身上(飛機機身用係因為飛機飛到三萬尺高空上室外氣溫係-52c),所以整匣用會建議凍silicon~~

我隻UMP 匣膠圈冇溜氣 但個入氣咀就一直溜 14樓又話冇貨 而家唔知點搞,
早兩日去EHOXXX 買左粒ACTION 既嘴
即場試都冇問題, 但番到去再試 個嘴就好似廢左咁 入幾多溜幾多.....

gasket maker = 爭口膠

silicone = 矽膠

silicone gasket maker = 矽質爭口膠

偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 JBL 於 19-9-2013 21:36 發表

入氣咀去三軍買kj手槍用入氣咀就得,大家通用...
好 唔該曬C兄 去買粒試下先

引用:
原帖由 JBL 於 19-9-2013 21:36 發表

入氣咀去三軍買kj手槍用入氣咀就得,大家通用...
又學到野了, 感謝師兄
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Andres 於 19-9-2013 20:16 發表
我隻UMP 匣膠圈冇溜氣 但個入氣咀就一直溜 14樓又話冇貨 而家唔知點搞,
早兩日去EHOXXX 買左粒ACTION 既嘴
即場試都冇問題, 但番到去再試 個嘴就好似廢左咁 入幾多溜幾多.....
有冇落水試?

引用:
原帖由 4jai 於 20-9-2013 01:24 發表

有冇落水試?
唔洗落水試, 明顯係個咀問題 我入幾多出幾多 玩左我成支氣

ghk, we g17 入氣咀都可以用到

師兄
我想問吓我隻匣一叉氣個嘩佬就係咁漏氣,請問有冇方法可以救得番?
唔該晒

發新話題