33 123
發新話題

USP .45一問

USP .45一問

請問各位師兄知唔知舊版新版KSC USP .45既回鏜彈弓組通唔通用?
見到Action同King Arms都有出, 唔知用唔用到落舊版呢? 唔該晒

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 21-9-2013 18:44 發表
http://www.airsoftretreat.com/reviews/showproduct.php?product=373

你會搵到你想知既野
先唔該師兄比左條咁多資料既link
唔知有冇理解錯,"literally none of the (舊版)USP parts except the recoil spring will work in it(新版)"
即係話舊版既回鏜彈弓可以用落新版度,但係冇講新版用唔用到落舊版喎...點解我咁講呢,睇下圖

上面係舊版,下面係新版
舊既係一體式,新就係分離式,結構有少少唔同

Action回鏜彈弓
眼見佢只係新版既前半部分,少左後面固定果部分
所以最後都唔清楚Action回鏜彈弓可唔可以合併落舊版度

引用:
原帖由 xana213 於 22-9-2013 04:25 發表

先唔該師兄比左條咁多資料既link
唔知有冇理解錯,"literally none of the (舊版)USP parts except the recoil spring will work in it(新版)"
即係話舊版既回鏜彈弓可以用落新版度,但係冇講新版用唔用到落舊版 ...
我睇過usp s7同舊果支杆

我發現互換有可能, 但只限原裝, 只要打左後面條pin出黎就得, 彈弓果set野前面唔係新野, 只係後面個座唔同 <--e個係我自己觀察番黎, 參考下好

action 果條, 應該用唔番, 佢條彈弓好似細過usp45果條, 因為廢左2段彈弓既關係

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-9-2013 17:34 發表

我睇過usp s7同舊果支杆

我發現互換有可能, 但只限原裝, 只要打左後面條pin出黎就得, 彈弓果set野前面唔係新野, 只係後面個座唔同  
明白明白,即係話如果我要換既話就唔好搏Action喇...我見到SD有出獨立彈弓唔包回鏜杆,咁穩陣d係咪可以唔換支杆,剩係換佢條彈弓呢?只要打左後面條pin出黎就換到?

引用:
原帖由 xana213 於 22-9-2013 18:48 發表

明白明白,即係話如果我要換既話就唔好搏Action喇...我見到SD有出獨立彈弓唔包回鏜杆,咁穩陣d係咪可以唔換支杆,剩係換佢條彈弓呢?只要打左後面條pin出黎就換到?
sd 果陣我冇記錯以前我都換過, 係換到, 不過後尾攞左去整廁所

e個打後pin會麻煩d, 建議你直前拆左條杆前面條c ring 出黎

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-9-2013 22:07 發表

sd 果陣我冇記錯以前我都換過, 係換到, 不過後尾攞左去整廁所

e個打後pin會麻煩d, 建議你直前拆左條杆前面條c ring 出黎
下...點整廁所
OK,等我聽晚研究下c ring點拆先

引用:
原帖由 xana213 於 23-9-2013 01:54 發表

下...點整廁所
OK,等我聽晚研究下c ring點拆先
幾年前個廁所水制唔彈番上黎, 發現原來係條彈弓軟左

之後無意中發現USP 果條岩

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 23-9-2013 02:37 發表

幾年前個廁所水制唔彈番上黎, 發現原來係條彈弓軟左

之後無意中發現USP 果條岩
咁都得...好野
我今晚試拆c ring好順利,諗住去買埋SD彈弓,除左"統工"有冇邊間推介?

引用:
原帖由 xana213 於 24-9-2013 00:49 發表

咁都得...好野
我今晚試拆c ring好順利,諗住去買埋SD彈弓,除左"統工"有冇邊間推介?
我印像中SD既野應該係統工最齊

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 24-9-2013 22:59 發表

我印像中SD既野應該係統工最齊
ok~話時話,師兄咁熟USP既...你有齊新舊system?

引用:
原帖由 xana213 於 25-9-2013 00:03 發表

ok~話時話,師兄咁熟USP既...你有齊新舊system?
ya, 幾年前買左支舊

幾星期前買左支S7

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-9-2013 02:07 發表

ya, 幾年前買左支舊

幾星期前買左支S7

我得支舊系統,成日驚打壞左冇得整,知唔知邊度仲搵到parts(匣,滑架,外管,擊鎚,hopup等等)?

引用:
原帖由 xana213 於 25-9-2013 09:30 發表

我得支舊系統,成日驚打壞左冇得整,知唔知邊度仲搵到parts(匣,滑架,外管,擊鎚,hopup等等)?
下身set野同s7一樣

上身就係咁先架啦

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-9-2013 17:22 發表

下身set野同s7一樣

上身就係咁先架啦
噢...咁唯有就住玩或者直上神台槍

33 123
發新話題