33 123
發新話題

USP .45一問

引用:
原帖由 xana213 於 27-9-2013 11:31 發表

比較PGC,SD,D記既造工,師兄仲有冇咩評價
PS:我剩係用過PGC,覺得佢幾易花
PGC最差就係Details唔夠,而且易花....所以平都無用。
我G18C的PGC slide已經拆左出來回了吉打CNC slide
好的表面處理好重要,就算台產吉打G18 CNC, 一般因為出入套時拉花的位置,
用布磨下就無事,而PGC甘平....就一分錢一分貨。
其他牌子各有好難,不過一個鎗款唔係所有牌子都比你選擇到。
正如USP, 就只有二三個牌子選擇。
SD,D牌及RA
計造功一定是D牌 sure Win, 造功精緻,假Pin重現,表面處理好,直上無修,跟仿Tri照門。
SD表面色澤帶藍(有人會不喜歡),不過也能直上無修,但如果我裝Tactical經驗是後照門要修改至能裝回原裝照門。
RA牌是鋼製,IRONMAN一族至愛
以現在Standard來講,一條Slide最起碼要有獨立掉殼鈎

引用:
原帖由 RCman 於 27-9-2013 11:35 發表

PGC最差就係Details唔夠,而且易花....所以平都無用。
我G18C的PGC slide已經拆左出來回了吉打CNC slide
好的表面處理好重要,就算台產吉打G18 CNC, 一般因為出入套時拉花的位置,
用布磨下就無事,而PGC甘平.. ...
多謝師兄詳細既分析,的確係一分錢一分貨
表面處理,色澤,物料,marking,仿真度,尺寸...
要齊晒咁多要求,少d銀蛋都唔得
以上都係講緊外觀,裡面個餡都未計

引用:
原帖由 2slow 於 27-9-2013 09:15 發表

SD 小弟認為唔算貴喇, 跟埋外管比你呢...
D記就真係偏貴, 賣咁貴都只不過係CNC鋁材
sd唔貴, 但我覺得都係唔值個價

抄數又抄得唔好, 細節位又錯得多

http://www.arms-cool.net/forum/thread-101654-1-3.html

我生得聰明得罪你咩!!!

33 123
發新話題