21 12
發新話題

新手綜合提問~

新手綜合提問~

本人十分熱愛打WAR GAME,但經驗只有數次室內CQB(租槍),
近日亦買左套SDU 裝,但仍未購買軍火,

因為問題如下:
1)想認識一班會定期都約戰既朋友(CQB/野外埸無所謂),但沒有方法Orz(小弟自己朋友無乜人喜歡打WG....)
2)基於問題一,小弟未知約戰朋友多數打野外定室外,所以決定吾到買電槍定氣槍(因為焦數不同)
3)而且小弟資金有限,想問問ching系槍街,有間叫唐X9 既槍店質量如何? 因為小弟見入面既槍都幾平~好心動

希望各位ching 可以解答一下我這個超級新手...

唐X9 .....
引用成龍叔叔既一句"中國的會爆炸"

引用:
原帖由 23359821 於 2013/9/28 18:23 發表
本人十分熱愛打WAR GAME,但經驗只有數次空內CQB(租槍),
近日亦買左套SDU 裝,但仍未購買軍火,

因為問題如下:
1)想認識一班會定期都約戰既朋友(CQB/野外埸無所謂),但沒有方法Orz
2)基於問題一,小弟未知約戰朋友多 ...
新手一開始玩下國狗都ok既, 新手我建議玩AEG, GBB好食錢~~
FD方面就要自己識啦~~
最重要係有好嘅護目鏡, 打GAME可以冇槍,唔可以冇護目鏡, 我個人推薦Revision or Guarder~~

SDU既話有冇諗住玩咩槍先?
其實電動同汽動焦數都可以改到差唔多, 所以都係想睇你玩咩FEEL
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 thomasli98 於 28-9-2013 19:35 發表

新手一開始玩下國狗都ok既, 新手我建議玩AEG, GBB好食錢~~
FD方面就要自己識啦~~
最重要係有好嘅護目鏡, 打GAME可以冇槍,唔可以冇護目鏡, 我個人推薦Revision or Guarder~~
多謝ching 提點 我都已經買哂頭盔 護目同MASK 啦 ,但系真系無咩其他方法識到人? 因為我D FD 無乜鐘意打WAR GAME 架, JOIN 人地既交流埸又驚比人打死( 太新)/_\

引用:
原帖由 nishi 於 28-9-2013 20:06 發表
SDU既話有冇諗住玩咩槍先?
其實電動同汽動焦數都可以改到差唔多, 所以都係想睇你玩咩FEEL
其實我想玩MP5/M4 既電槍,焦數都系1.2/3

引用:
原帖由 23359821 於 28-9-2013 20:24 發表

其實我想玩MP5/M4 既電槍,焦數都系1.2/3
如果係新手又唔係太叻整槍既,
我會建議一係買日本, 一係買本地牌子, 大陸槍既唔係唔好, 但好多時都要執執先會有好表現
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 28-9-2013 20:40 發表

如果係新手又唔係太叻整槍既,
我會建議一係買日本, 一係買本地牌子, 大陸槍既唔係唔好, 但好多時都要執執先會有好表現
我都明既...但系資金始終系大問題 我預大約$1000-$1200....

引用:
原帖由 23359821 於 28-9-2013 21:02 發表

我都明既...但系資金始終系大問題 我預大約$1000-$1200....
m4既話, 本地牌子都唔係貴好多...雖然千二蚊就有d難度, 唔急既可以等下d公司做特價
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 23359821 於 2013/9/28 21:02 發表

$1200 加多少少買枝King Arms M4,King Arms唔錯嫁~~

引用:
原帖由 thomasli98 於 28-9-2013 21:22 發表

$1200 加多少少買枝King Arms M4,King Arms唔錯嫁~~
Ching ,邊間店有好介紹??

CA AK

引用:
原帖由 23359821 於 2013-9-28 20:23 發表

多謝ching 提點 我都已經買哂頭盔 護目同MASK 啦 ,但系真系無咩其他方法識到人? 因為我D FD 無乜鐘意打WAR GAME 架, JOIN 人地既交流埸又驚比人打死( 太新)/_\
我驚你join 果啲膠溜囤等死激死都未有機會俾人打死…

UNDER DEVELOPING

回覆 13# 的帖子

Haha, hell yeah

引用:
原帖由 於 29-9-2013 02:13 發表

我驚你join 果啲膠溜囤等死激死都未有機會俾人打死…
咁Ching 有無一班友善戰友介紹呀

21 12
發新話題