發新話題

KSK 造型數問

KSK 造型數問

師兄們大家好!小弟想開始玩 KSK,爬文爬左一輪,諗住跟下面條 list 慢慢執,想麻煩各位大佬幫小弟睇睇,有錯請指正!Thanks!

- CIRAS MAR(沙色,本身玩緊美軍已有)
- Ops-Core FAST Ballistic Helmet(沙/Tan 色)
- Umarex G36K GBB 軍版
- VFC G36K KSK RAS 頂橋
- VFC G36K RAS 前護木
- Zeiss ZO 鏡
- KSC USP Tactical system 7
- Umarex MP7 GBB
- Zeiss Z-point 鏡
- KSK3000 boot

有幾個問題想請教下各位大佬:

- KSK 套衫係咪應該買以下呢兩款?係香港買既話係咪都係老莫?
褲:
http://www.asmc.de/en/Clothing/M ... ec-flecktarn-p.html
衫:
http://www.asmc.de/en/Clothing/M ... ec-flecktarn-p.html
- boot 方面,請問除左 KSK3000 仲有冇用其他款?如果係 KSK3000,都係個句,請問係香港話邊度買?
- Helmet 方面,除左ballistic,會否有其他建議?因為有國外玩家指德佬該 helmet 只係近似而非真正 ballistic,另外我見有大佬用 Ops-Core FAST base jump,請問大家會 prefer ballistic 定係 base jump?定用番 MICH2000?2001?等等

請各位多多指教!唔該晒!

KSK 衫褲老莫見得一條褲 , 唔知岩唔岩你size , 我都係ASMC訂
頭盔就見似係2001 , 又或者用base jump
基本上你果set除左對boot我係用行山鞋之外 , 幾乎一樣

支USP係咪Tactical 就冇咩所謂 , 我睇相barrel冇牙既
我支USP就Tactical 改SD .45 Full size slide & barrel

唔該晒你先!

師兄你套野同隔離台個師兄幾乎一模一樣(係隔離台 post 左個 base jump 開箱文,唔會就係你吧哈哈!)。不過請恕我多口問句(唔係質疑你),我搵左好耐都仲未搵到 KSK 用 base jump 嘅相,只係見過佢地用「疑似」ballistic、MICH2000/2001,同埋傘兵盔,反而玩家就真係見親都係用 base jump(外國都有),所以想請問下師兄當初點解會揀 base jump?

因為雖然話 KSK 啲 gear 選擇上比較自由,但係都唔想最後砌到成個 PMC 咁款,或者變左個只係著住套屍斑迷彩嘅美軍⋯⋯

引用:
原帖由 solomonster1013 於 3-10-2013 16:45 發表
唔該晒你先!

師兄你套野同隔離台個師兄幾乎一模一樣(係隔離台 post 左個 base jump 開箱文,唔會就係你吧哈哈!)。不過請恕我多口問句(唔係質疑你),我搵左好耐都仲未搵到 KSK 用 base jump 嘅相,只係 ...
隔離台就無謂講,講黎都哂氣,講黎冇意思
其實base jump系睇段片既其中幾秒(ops core唔需要打手掛?)
又有相出過用airframe添,都系抱住有出過相就即系有用既心態,自己選黎用,冇特定汁一張相既look
唔好搞到MC combat suit轉國旗轉槍就第個look就ok
同埋加多小小flecktarn pouch上vest就好d

發新話題