18 12
發新話題

Glock改吉打一問

Glock改吉打一問

請問各位師兄,若果以馬記Glcok 17為本體有可能改成Glock 19/23嗎? 小弟希望換上吉打鋼滑架及下身
原本想以KJ Glock 23改的,但爬文後得知KJ是沒有板機後定,感覺不夠仿真
我們牌也考慮過,但爬文後發現要修的地方頗多,自問沒有信心完成
現在正考慮馬記,但不確定可否這樣改組...
小弟屬新手,希望能夠無修直上,所以請各師兄指教一下,謝謝!

回覆 1# 的帖子

Kj改最直接,買個根modify trigger就掂
Marui 17改都得,軌道座都要買吉打個鋼件lor
因為17長過23
直接啲講,買17改無乜嘢用得番

要板機後定, 買番G17個飛機座同HAMMER個座就OK
G26都可以做到

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-10-2013 13:12 發表
Kj改最直接,買個根modify trigger就掂
Marui 17改都得,軌道座都要買吉打個鋼件lor
因為17長過23
直接啲講,買17改無乜嘢用得番
引用:
原帖由 ayaka 於 8-10-2013 13:31 發表
要板機後定, 買番G17個飛機座同HAMMER個座就OK
G26都可以做到
多謝兩位師兄回答先,即係話用KJ G23改都可以有板機後定la...
但我有少少混亂,根modify trigger應該係上面ayaka師兄G26果款
根據kai_matt師兄講,剩係換trigger就可以有番後定,
抑或好似ayaka師兄咁講要換G17個飛機座同HAMMER個座先有後定?
還是trigger,G17個飛機座同HAMMER個座都要一並換呢?

回覆 4# 的帖子

我睇唔到後定,以為你話kj個trigger無safety
如果要後定,應該好似ayaka師兄所言
不過後定應該係hammer座,飛機座都關事?

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-10-2013 15:06 發表
我睇唔到後定,以為你話kj個trigger無safety
如果要後定,應該好似ayaka師兄所言
不過後定應該係hammer座,飛機座都關事?
G17飛機座多左個凹位, 比個位TRIGGER BAR縮入去, 先夠位比TRIGGER後定
G26/G19/G23飛機座可以自己打磨個凹位, 不過好易錯手磨到其他位

其實自己手工都做到
http://aja.militaryblog.jp/e379638.html

引用:
原帖由 ayaka 於 8-10-2013 15:39 發表

G17飛機座多左個凹位, 比個位TRIGGER BAR縮入去, 先夠位比TRIGGER後定
G26/G19/G23飛機座可以自己打磨個凹位, 不過好易錯手磨到其他位

其實自己手工都做到
講真個凹位無信心自己磨,如果簡單d係咪可以KJ G23為本體,再買G17個(飛機座)(HAMMER座)兩樣就ok?
其他parts如trigger set,hammer set可用番KJ? 有冇地方要自己磨先上到? 唔好意思我比較長氣...

回覆 7# 的帖子

你講過要像真,kj trigger應該滿足唔到你

回覆 6# 的帖子

學嘢了
我一直以為係hammer座有個90度位kick住

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-10-2013 16:23 發表
你講過要像真,kj trigger應該滿足唔到你
即係total換 1)飛機座,2)HAMMER座,3)trigger set(包括扳機連桿) 我有冇理解錯

Kj trigger 無左safety,  市面有隻膠trigger 連safety幾平的
又可以選擇gunsmodify 隻鋁trigger

引用:
原帖由 ayaka 於 8-10-2013 17:46 發表
Kj trigger 無左safety,  市面有隻膠trigger 連safety幾平的
又可以選擇gunsmodify 隻鋁trigger
唔係啊! 唔係講KJ個trigger無safety,而係想幫佢加番個後定功能
所以想知要換幾多樣野先做到,ayaka師兄講換飛機座HAMMER座,換兩樣就ok? 仲有冇其他parts要換?
可能我表達得唔好...

回覆 12# 的帖子

你要safety就換trigger set
要後定就換 1)飛機座,2)HAMMER座

你話要像真,無理由淨要後定唔求safety掛

回覆 12# 的帖子

換飛機座&HAMMER座就得~

可以考慮用WE加大飛機&加長飛機座黎改
我支G26係WE X MARUI改吉打鋼SLIDE, 加埋WE匣個BLOWBACK爽到不得了

18 12
發新話題