16 12
發新話題

新手改槍冇咁跳一問!?

新手改槍冇咁跳一問!?

我想問下呢.....想枝槍冇咁跳有咩分法呢?? (我果枝係Marui hi-capa 5.1)
我已經加左吸震膠~

2段彈弓大家有冇推介???

同埋有D咩零件可以令槍冇咁跳??

用膠SLIDE, 用134A

CHING / C姐有冇2段彈弓好介紹??

同埋想問下邊到有得睇下D真品鏡.....

咩鎗先?????

我錯.....又唔記得講.....係Marui hi-capa 5.1

換鋁 bolt 同加避震膠已經可以.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 ayaka 於 8-10-2013 22:37 發表
用膠SLIDE, 用134A
樓主係用枝槍用黎打 IPSC.
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 jimmyay121 於 8-10-2013 22:39 發表
CHING / C姐有冇2段彈弓好介紹??

同埋想問下邊到有得睇下D真品鏡.....
2段彈弓如果要調較, 要靠剪彈弓黎調較, 剪多左無得返轉頭. 2段彈弓現X好似有.
新手用避震膠調較方便的, 隨時加多/減少.

真品 c-more 同 aimpoint 可以去現X 睇
真品 aimpoint 同 oko 可以去 18/F 睇.

收到哂!!!
唔該哂CHING!

引用:
原帖由 jimmyay121 於 13-10-2013 13:32 發表
收到哂!!!
唔該哂CHING!
其實要支槍穩定, grip 槍手勢更重要, 到你上 IPSC 初班導師會教你.

都好
因為我依家都覺隻手好似有d郁

引用:
原帖由 jimmyay121 於 2013-10-14 14:33 發表
都好
因為我依家都覺隻手好似有d郁
咁不如上左初班先練, 費事練壞手勢.

回覆 1# 的帖子

師兄 的"無咁跳"意思係咪後座力無咁大 ??

係啊~~
搵朋友努力汁左隻手握槍.....1月上堂
但係暫時屋企練果陣都仲係有一定後座力......未用134A氣....遲下買
但係除左氣同手之外有咩方法冇咁大後座力??
THX

引用:
原帖由 jimmyay121 於 19-12-2013 02:36 發表
係啊~~
搵朋友努力汁左隻手握槍.....1月上堂
但係暫時屋企練果陣都仲係有一定後座力......未用134A氣....遲下買
但係除左氣同手之外有咩方法冇咁大後座力??
THX
師兄, 你加左避震膠了 ??
你加左哪個位置呢 ?? 用膠還是鐵圈 ??

16 12
發新話題