發新話題

[GHK] 資本主義下的AK

資本主義下的AK

由共產主義走進了資本主義下的AK,Magpul少不了呢....

不過....共產主義下的AK也有一番味道

RC兄條下骨重唔重?
我只有KA版本o個條, 陽極算做得有水準, 但重量亦直迫真品, 根不不切實際

btw, stickman係把槍擺在架高了的透明玻璃之上影, 令陰影消失
大哥你橫掂都係要擺陣, 不如再行多步來個超英趕美

引用:
原帖由 loveless 於 19-10-2013 18:49 發表
btw, stickman係把槍擺在架高了的透明玻璃之上影, 令陰影消失
大哥你橫掂都係要擺陣, 不如再行多步來個超英趕美
我無擺陣影的,只係鋪張白紙係台面,
用DC仔影,無閃燈只係用室內光源採光。
Amode, Auto ISO, f5.6....就係甘簡單,我要求好低...影左五分鐘就完成。

支骨....係H牌....幾重下....所以我無換鋼外管了....反而支木頭我換左鋼外管balance好好多。

師兄條MOE係自己買入?
見槍街好似仲未有
用過手感覺得如何?

引用:
原帖由 sam524 於 19-10-2013 19:47 發表
師兄條MOE係自己買入?
見槍街好似仲未有
用過手感覺得如何?
M記AK grip?係真品來的

倆支AK , ㄧ支現代版 , ㄧ支悍匪版都好正

引用:
原帖由 RCman 於 19-10-2013 20:17 發表

M記AK grip?係真品來的
我知呀
我等緊靚姐番貨

引用:
原帖由 sam524 於 19-10-2013 21:03 發表

我知呀
我等緊靚姐番貨
同買個PTS差不多價,玩具價錢真品實物

引用:
原帖由 RCman 於 19-10-2013 21:07 發表

同買個PTS差不多價,玩具價錢真品實物
其實不嬲係PTS標得貴啫………真品價錢山寨質數………

R兄,你有幾多支槍?

引用:
原帖由 RCman 於 19-10-2013 19:44 發表

我無擺陣影的,只係鋪張白紙係台面,
用DC仔影,無閃燈只係用室內光源採光。
Amode, Auto ISO, f5.6....就係甘簡單,我要求好低...影左五分鐘就完成。

支骨....係H牌....幾重下....所以我無換鋼外管了....反而 ...
我呢張係扮Stickman早期影法的, 山寨取巧mode.
DC 加一支nikon外閃, 1/60 f/5.6  ISO 200
要用外閃令張相over, 然後在PS要搞15分鐘左右..
網上睇過到o下骨, 要聞相就即刻要穿崩了..

裝呢條骨前節真係重得有點不可理喻, 我想鑽窿偷輕佢...

Who is Stickman???

引用:
原帖由 loveless 於 20-10-2013 12:56 發表

我呢張係扮Stickman早期影法的, 山寨取巧mode.
DC 加一支nikon外閃, 1/60 f/5.6  ISO 200
要用外閃令張相over, 然後在PS要搞15分鐘左右..
網上睇過到o下骨, 要聞相就即刻要穿崩了..

裝呢條骨前節真係重得有 ...
因為我係惰,用了室內光源(家中個廳很多支燈的,所以會有好多亂影)
所以本來影出來很多雜影,不過最後在PS用了類似HDR方法處理(有關PS技術不祥談了)
好處係能減少shadow及加強了details.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2013 00:28 發表
R兄,你有幾多支槍?
無計過呢
不過我沒有AEG,所有都是GBBr
今早剛拿出幾支M4保養下....

附件

20-10-2013 13:14

發新話題