17 12
發新話題

[G&P] car-15拉個上堂甩左耳仔...

car-15拉個上堂甩左耳仔...

尋日拉個堂 呢個耳仔位甩左出黎 個位已經斷開左

我係G&P CAR-15 WA系統

係咪要成件買過? 鋼件有邊件抵可以直上?....

鋼耳仔(latch)市面有好多, 但其實冇呢個需要, 亦不會解決問題.
鋼拉桿就更加不建議了.
你需要的只係是一條較好質素的鋁材拉桿.

引用:
原帖由 loveless 於 27-10-2013 23:54 發表
鋼耳仔(latch)市面有好多, 但其實冇呢個需要, 亦不會解決問題.
鋼拉桿就更加不建議了.
你需要的只係是一條較好質素的鋁材拉桿.
邊個牌子既會係比較好質數?

如果單講E part , 我覺得大陸仔D料好過曬各有名品牌...起碼我換左真係未爆過
拉桿就好同意根上師兄,買鋁就夠曬..買鋼又易生鏽又無咁順

引用:
原帖由 N_G 於 28-10-2013 00:47 發表
如果單講E part , 我覺得大陸仔D料好過曬各有名品牌...起碼我換左真係未爆過
拉桿就好同意根上師兄,買鋁就夠曬..買鋼又易生鏽又無咁順
我前面膠個個位既金屬都已經裂左..

是咪因為我每次拉到最後放手 等佢自己彈番去搞成咁

係咪應該唔好去到最尾咁由佢彈 應該拉住去番前?

姐係去買大陸仔既耳仔會好D? 耳仔有冇分入唔入到?

引用:
原帖由 020200 於 28-10-2013 01:00 發表

我前面膠個個位既金屬都已經裂左..

是咪因為我每次拉到最後放手 等佢自己彈番去搞成咁

係咪應該唔好去到最尾咁由佢彈 應該拉住去番前?

姐係去買大陸仔既耳仔會好D? 耳仔有冇分入唔入到?
你呢個用法呢,係正常用法黎
拉住去番前會增加JAM彈問題
你需要GE,係買條靚啲嘅鋁製上膛杆,而唔係GP果啲薯片金屬。

真野都係鋁,玩具槍呢份件用鋼,太不智了吧?

引用:
原帖由 4jai 於 28-10-2013 02:30 發表
你呢個用法呢,係正常用法黎
拉住去番前會增加JAM彈問題
你需要GE,係買條靚啲嘅鋁製上膛杆,而唔係GP果啲薯片金屬。

真野都係鋁,玩具槍呢份件用鋼,太不智了吧?
明白 咁邊個牌子既拉桿質數同價錢都合理?

引用:
原帖由 020200 於 28-10-2013 08:58 發表

明白 咁邊個牌子既拉桿質數同價錢都合理?
唔係賣廣告..2手街買條真都係400蚊.
D wargame大廠都差唔多E個價

引用:
原帖由 N_G 於 28-10-2013 11:30 發表

GP身用到真品嗎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2013 11:33 發表

GP身用到真品嗎
唔知呀,無玩GP乜有GBB用唔到加咩

引用:
原帖由 N_G 於 28-10-2013 11:30 發表

2手街姐係邊到?

引用:
原帖由 N_G 於 28-10-2013 11:37 發表

唔知呀,無玩GP乜有GBB用唔到加咩
GP金身用唔可直接用真品Charging handle 啦
除非要磨左兩邊凸左出黎既位及前面執少少位呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 020200 於 28-10-2013 12:31 發表

2手街姐係邊到?
我諗佢係指呢度既2手買賣區
鋁charging handle的話, Dytac及Pro&T都有出過, 不過唔知槍街仲有無
另外有隻牌子唔係好想promo但都話埋比你知...
PTX的rainier charging handle 自己上網search啦

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2013 15:04 發表

GP金身用唔可直接用真品Charging handle 啦
除非要磨左兩邊凸左出黎既位及前面執少少位呢
明白曬~ Thanks much!~

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2013 15:10 發表

我諗佢係指呢度既2手買賣區
鋁charging handle的話, Dytac及Pro&T都有出過, 不過唔知槍街仲有無
另外有隻牌子唔係好想promo但都話埋比你知...
PTX的rainier charging handle 自己上網search啦
去左搵 都無貨了 最後買左大陸仔野 睇下用到幾耐 thx brother

17 12
發新話題