26 12
發新話題

我係新手 M16槍問題

我係新手 M16槍問題

我想問下,我係廣華街買了支M16A1,越南仔($580)係大陸做,好像叫金弓,可否自行更換一些配件???因有些地方做得不像,比如A1的后準星,它用了A2的,可以上下調整,
1,我像把它換回真正的A1身???,如更換時會不會有些位對不上,換鏍絲位上不了???
2,電槍中,A1是否全自動,A2是否3粒射???
3,如更換,換那便牌品的好,像真度,價錢大約多少???

引用:
原帖由 yik68 於 12-9-2007 10:59 發表
我想問下,我係廣華街買了支M16A1,越南仔($580)係大陸做,好像叫金弓,可否自行更換一些配件???因有些地方做得不像,比如A1的后準星,它用了A2的,可以上下調整,
1,我像把它換回真正的A1身???,如更換時會不會有些位對 ...
可以換返a1身
隻隻牌子個數都有分別
大約$1000

aeg a1同a2都係full auto
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 #2 Hkpolice-Psu 的帖子

只係換中間部份的外殼都要成仟???,那不如買返把還好了????

回覆 #3 yik68 的帖子

買國狗就預左比較low-end, 你真係好有要求既, 買gnp囉...都係二千多少少...

引用:
原帖由 yik68 於 12-9-2007 11:37 發表
只係換中間部份的外殼都要成仟???,那不如買返把還好了????
國狗換身仲貴過直接買把老馬A1...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

重有...越南m16的話應該都唔係用A1身架...
眼光光~

VN

A1

除左marking唔同重有咩分??

如果 $580 對你來講唔係要儲餐飽先有... 真係不如買過把,
市面上vn 仲有
MARU*
CL**S AR*Y
GP (有冇呢..)
另外買果陣時冇發現個後準星係A2 TYPE....?

金弓果支...? 係咪即係呢支gag野?

如果係既話, 你唔止個身要換咯...
或者我咁講...呢支野除左個怪胎hand guard之外,真係同a1冇咩關係... 不如買過個front set變a2都冇咁嬲....

引用:
原帖由 Pvt.King 於 12-9-2007 15:17 發表
金弓果支...? 係咪即係呢支gag野?

如果係既話, 你唔止個身要換咯...
或者我咁講...呢支野除左個怪胎hand guard之外,真係同a1冇咩關係... 不如買過個fron ...
係呀,所以現在有少少后悔呀,因當時買時,見到前面有間大型槍鋪,佢A1賣緊成$2200,所以就買國狗呀,

你講得

回覆 #10 yik68 的帖子

另外,我想問多一樣野,如更換了FRON SET ,之后是否就同A2 一樣樣了???

另外,點解出面A1只係$1XXX,我見廣華街商場第一間鋪,買緊係$2200哦,????

引用:
原帖由 yik68 於 12-9-2007 19:09 發表
另外,點解出面A1只係$1XXX,我見廣華街商場第一間鋪,買緊係$2200哦,????
你睇下$2XXX果間既舖頭名
同埋出面$1XXX既M16個牌子名你就明架啦...

另外,我想問多一樣野,如更換了FRON SET ,之后是否就同A2 一樣樣了???

請Pvt.King 師兄回答, 謝謝

26 12
發新話題