發新話題

老翻紅點鏡的經濟學

250蚊
執到寶wor

成日執到好野

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-11-2013 01:08 發表

"XXXXX是常識吧"係一句成語...
出處兒童不宜, 請google...
是常識吧

是常識吧,源自日本AV女優秋山杏奈的成人電影作品,男優指「道歉時露出胸部是常識吧」;此AV金句後來被高登討論區的網民使用,衍生此金句。

我吾多曉網絡文化...網上解釋除了冒犯性外,我又猜不到有其他意思,F兄可否告訴我如何意譯出來?

新出的有marking鏡除了有marking外,普遍貴左同差左好多...

搞到我對D無marking鏡心郁郁

凹乎兄可以出網上雜誌,又有靚相又有評測…不過好難有廣告,因為講老翻

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2013 12:43 發表

網上雜誌? 計成本既話, 頭一兩年只需要蝕百零萬左右, 第3年執凹, 非常好既建議
你一個人整又那會蝕

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-11-2013 23:16 發表

網絡語言不要太認真...好難"解釋"到你明

當一句戲言就算啦
師兄...大家都係DIY之人,我諗大家上來這個網絡小社區都係為左把DIY精神發揚開去,互相鼓勵支持並且交流技術姐...
我信你係一句戲言,不過有時一句咁潮網絡語言可能引發不必要的誤會,因為好多師兄好似我都好鬼out

樓主長篇大論,其實都係想同很多師兄介紹下...未必咁多人留言,可能各位吾覺...不過黃金時段,此處和W壇人流其實不相伯仲...這是我幾晚觀察的數據

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 00:24 發表

係我唔好, 無為意有D朋友唔真係想咁樣討論, 係想show完野大家圍威喂果種討論
我呢D二打六都係行埋一邊食下花生好了
我想問下我話你blue得吾錯同其他師兄讚你槍架靚係咪算係圍威喂討論?!

若是,我真的受傷了

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 01:00 發表

蘇兄, 你見過我回D post, 意見有正有反先學到野
Forum呢D野, 啱傾啱睇咪講多兩句, 唔啱咪算囉~
就此打住, 我又騎劫人地D post了
睇見都火起…你乜差野態度…你D反對意見就係寸人兩句…人地問你有何高見就啞左…勢色吾對就話自己二打六平價槍…

成日記住上次GunBlue同相片的事,出番口氣寸下人…

post出來的相片是選過的,對吧?!

洋溢着酸溜和小氣…

你要聽正反意見學野嘛:
你件槍架啟發左我,我返屋企揾支地拖棍篤係鉆板到,再用地蠟淋一淋.咁咪放乜槍都得咯!

引用:
原帖由 loveless 於 28-11-2013 09:11 發表

放鬆放鬆,
你講得越白,
F兄慣性要謙卑地兜o個個圈就越遠, 佢都很辛苦的.

如無意外, 你會得到網絡欺凌呢個殊榮美譽.
當然F兄很有口德, 永遠不會指明或道姓的,
放心放心.
TMD,我就是枉作小人了.我就是光明正大的講,笑罵由人

我今次就是網絡欺凌.他就是無辜的受害者,完!

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 13:19 發表
係咪天氣乾燥呀?
大佬們咁燥嘅?

我地d細嘅好不安
[道歉]各位對不起,我吾係在此搞事的.此post我不再回覆.

發新話題