18 12
發新話題

想玩恐佈份子LOOK點著好?

想玩恐佈份子LOOK點著好?

大家比D意見,有無人可以提供阿蓋達份子既相呢?
THANK YOU

回覆 #1 B.C 的帖子

恐怖組織有很多......部份中東巾蒙面.部份印象中有專用軍服,很大發展空間.IRA怎樣

PS
IRA 愛爾蘭共和軍,是甚麼請上網查

曬黑,留so......
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

但我覺得你著到一模一樣
但一臉孩子氣都吾會全神

回覆 #4 cato 的帖子

扮童兵...

看看我個頭像吧

引用:
原帖由 mouselkm 於 17-9-2007 12:43 發表
扮童兵...
咁同D屋村村童有咩分別...

睇返咁多中東terr既相...佢地都有幾個特點~大隻~好多麻甩~特別適合晚間作戰既skin colour~囂張既笑容~
我諗如果有上面幾個特點....就算你穿us任何gear.....都會比到人一種恐怖份子既感覺.....

US根本就係另一個陣營o既恐怖分子,邊個唔聽佢話就打邊個!成日扮大佬,週圍撩交打,佢爭在未離譜到好似中國戰國時代吳王闔閭咁樣,話人地唔幫佢手攻打楚國,就走去揮兵攻打越國一樣!

US既恐怖,係佢o個種「唯我獨尊」o既心態!:x

引用:
原帖由 積夫 於 17-9-2007 14:11 發表
US根本就係另一個陣營o既恐怖分子,邊個唔聽佢話就打邊個!成日扮大佬,週圍撩交打,佢爭在未離譜到好似中國戰國時代吳王闔閭咁樣,話人地唔幫佢手攻打楚國,就走去揮兵攻打越國一樣!

US既恐怖,係佢o個種「 ...
政治既野我唔係好識~~不過我對師兄既說話都有同感~~

但...911既出現...的確一般人覺得...某些人係恐怖份子既symbol....

的確,911之後,真係多左好多人覺得「回教」=「恐怖份子」,好多時令人覺得,包條頭巾、留長鬚、鬆身袍再加枝AK, 就絕對係典型的「恐怖份子」了。

只係我覺得,「回教信仰國家」同「基督教/天主教信仰國家」的淵源真係太過糾纏不清了,其實真係唔應該話變個o岩邊個唔o岩,可以講o既只係西方國家o既發展比較早,一o的人才、發明在上世紀40至80年代湧現,令佢地可以佔據左世界o既主流。掉返轉如果係回教國家發展先過西方國家,唔知今時今日o既世界又會係點?

好似講到好遠、好深咁,因為個POST本來只係講緊「我想扮恐怖份子,著咩野衫好」?但係我只係想指出一樣野,我們若是繼續將個世界兩極化,最終為人類帶來災禍的都只係我地自己(o岩o岩尋晚睇完T3有感而發吧?人類做咁多核武出來做乜?)

真正的恐怖,不在於人類的信仰與民族主義,而是在於人類的無知與自私。

引用:
原帖由 積夫 於 17-9-2007 14:27 發表
的確,911之後,真係多左好多人覺得「回教」=「恐怖份子」,好多時令人覺得,包條頭巾、留長鬚、鬆身袍再加枝AK, 就絕對係典型的「恐怖份子」了。

只係我覺得,「回教信仰國家」同「基督教/天主教信仰國家」 ...
yes...i argee....
其實...好似另外一邊咁講...(恐怖)一詞都唔係咁好....叫佢地武裝份子可能比較恰當

Haha...太認真了,搵返o的搞笑野來緩和一下,給你看看真正的恐怖份子吧!

http://funnyvc.blogspot.com/2007/09/keyboard.html

引用:
原帖由 積夫 於 17-9-2007 14:44 發表
Haha...太認真了,搵返o的搞笑野來緩和一下,給你看看真正的恐怖份子吧!

http://funnyvc.blogspot.com/2007/09/keyboard.html
依家o的細佬.......真係好恐怖..........

回覆 #7 mujiadam 的帖子

我的意思是扮恐怖組織的童兵,

18 12
發新話題