37 123
發新話題

新手煩惱....點揀M4好呀??

新手煩惱....點揀M4好呀??

呢排比朋友毒左毒之下....心郁郁想入枝AEG玩下.....
聽講M4多PART...所以揀佢了~
但係睇住咁多牌子...都唔知點解...所以有望CHING幫忙解答!!!
1. 有冇咩牌子既M4較好?
2. 其實GBB同AEG既M4邊樣會襟用D??
3. M4都好似仲有唔同既版本...我想問下邊個版本較多人用?
4. 其實M4既PARTS 係未同用??

煩請各CHING幫手解答呢位初入貴境既小朋友!! THX

1.馬記次世代/ GP (後備parts齊全)
2.你到底想要GBB定AEG?
3.多數都係外觀上既分別,最主要分別係管既長度,射頻與力水
4.睇牌子,馬記同GP通用,但WE,Ares,APS個d多數都係自家用,唔清楚

我自己其實幾鐘意gbb既
但落到場要帶好多個匣有d驚

想問下馬記既槍原廠係未唔過1j?

唔該哂ching指導啊

引用:
原帖由 jimmyay121 於 15-12-2013 11:40 發表

唔該哂ching指導啊
如果你係學生哥就唔好挽gbb,我打一場都用一支,買汽都買窮你

引用:
原帖由 kaige321 於 15-12-2013 12:10 發表

如果你係學生哥就唔好挽gbb,我打一場都用一支,買汽都買窮你
汽都唔緊要最緊要係夾...
唔好講WA系統D夾成3,4百蚊隻,WE都要250,當你落場帶多4隻事啤都要洗多一千蚊...
縮縮北行鳥 =口=

嚇到縮一縮
咁貴既
咁我想問下Aeg既m4有咩要注意?
同埋果d齒同天梯(咩黎..)係未好易掃?

一盒5隻電槍彈弓夾先等於一隻Gas夾

買之前諗諗自己的身材,唔好買太長,太重的款……
因住拎死你(^_^

個人覺得KA唔錯…

馬記次世代啦,唔改都接近直準遠嘅要求了,又一定落到塲,後勤夠,損耗低,係起點比較高

其實坦白講
次世代有諗過
但係1j都冇會唔會打唔遠嫁?
我睇過舊電都唔係貴

同埋呢
差電器係未要分開買?

本人較高但好瘦
M4會唔會唔咁適合?

引用:
原帖由 jimmyay121 於 15-12-2013 17:15 發表
其實坦白講
次世代有諗過
但係1j都冇會唔會打唔遠嫁?
我睇過舊電都唔係貴

同埋呢
差電器係未要分開買?
馬牌次世代 1 J 都冇
不過打得遠+準過好多 1 J 槍

差電器可以去槍街D 遙控車鋪度買

至於槍既長度FIT 唔FIT 自己, 你可以買果陣問職員拎DISPLAY 黎揸下
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 jimmyay121 於 2013-12-15 11:40 發表

唔該哂ching指導啊
gbb 的好處係操作較像真
而 aeg tune 槍較容易, 表現亦較穩定.

一個 gbb 匣只有幾十飛, 又重,
而一個 aeg 鏈匣可以裝到幾百飛,
所以 gbb 係唔適合玩快頻用家.

如果打 CQB 原裝力已經好夠.
就算打 outdoor 兩面力 (1.2J), 爭個 0.2-0.3J 唔會對你的勝負有好大影響, 畢竟槍的穩定性, 準確度, 戰術等都好重要.

我用 pdw 都只有 1J 力, 最重要係雙方玩得公平公正.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 kaige321 於 2013-12-15 12:10 發表

佢玩開 IPSC, 買氣對佢黎講唔係問題.
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 jimmyay121 於 2013-12-15 16:23 發表

嚇到縮一縮
咁貴既
咁我想問下Aeg既m4有咩要注意?
同埋果d齒同天梯(咩黎..)係未好易掃?
一隻 tm hi-capa 5.1 夾都要 $2xx, prowin 的仲要$3xx 啦, 你打開 IPSC 應該知價架喎...
如果你打原裝應該好耐用的, 不過 m4 aeg 唔知仲有無搖頭問題.
m4 aeg 除左 TM 你可以睇下 g&p

引用:
原帖由 jimmyay121 於 2013-12-15 17:18 發表
本人較高但好瘦
M4會唔會唔咁適合?
TM 原裝係膠身, 應該唔算重了.

37 123
發新話題