發新話題

[G&P] M4 MOE

M4 MOE

各位CHING!!

小弟岩岩入行GBB,支槍只係入手左幾日。

見ching多數話唔好用咁多網球拍,拉charging handle放bolt。

但我玩左兩次後,次次上番隻有彈嘅匣後,拉charging handle唔識放bolt 丫!!T_T
((冇入匣就真係放到bolt))

係咪個匣嘅問題呢??入左彈都照頂住??
唔該各位ching!!

((遲少少補圖,但想先問下有冇ching都試過,知道係咩問題))

我估
冇落BUFFER 令條BOLT 去得太後, 所以卡死左
我生得聰明得罪你咩!!!

Buffer?
ching指尾托個條buffer?(原裝紅色?)
乜唔係原裝跟槍就有buffer㗎咩?

引用:
原帖由 阿BLuE 於 20-1-2014 07:47 發表
Buffer?
冇裝buffer或墊得太薄都會有機會卡blot。
但你如果係原裝槍既話,應該有墊的。紅色buffer膠我估你支係king arxx。
但我相信應該係彈匣頂住個blot機會大d,可能要執隻匣。如果有相睇會好d。

你隻匣係唔係GP PMAG
GP PMAG個Valve Lock有機會卡blot
signature oversize

引用:
原帖由 阿BLuE 於 20-1-2014 07:47 發表
Buffer?
你講緊e條?

如果係既, 你check 下e條野後面仲有冇墊d膠, 即係尾通最後果度

如果冇既, 你可以去買pack咁既野
http://shop.ehobbyasia.com/gandp ... r.html#.UtzV1NIVGWg

or 去雜貨店買d岩岩好入到尾通既膠黎墊

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 siman2003 於 20-1-2014 11:01 發表
你隻匣係唔係GP PMAG
GP PMAG個Valve Lock有機會卡blot
係呀,係pmag呀!!

發現!!

ching冇錯,真係因為個valve lock, 一開始小弟仲係到試禁低個lock,但冇用,以為唔關佢事。

原來係上匣時推個匣去到最上會上得濟,小弟用少少力拉一拉個匣落黎就放到bolt。(但明明d人都係推匣到最上 )

不過就想問,咁姐係支槍個匣位唔太fit??個匣入到去都有唔少位可以 左右上下動,係正常都有少少位定有問題??

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 20-1-2014 15:50 發表

你講緊e條?

如果係既, 你check 下e條野後面仲有冇墊d膠, 即係尾通最後果度

如果冇既, 你可以去買pack咁既野
...
KA??唔係G&P跟槍嘅咩??我又未拆開睇過,將會拆

引用:
原帖由 阿BLuE 於 20-1-2014 19:24 發表
ching冇錯,真係因為個valve lock, 一開始小弟仲係到試禁低個lock,但冇用,以為唔關佢事。

原來係上匣時推個匣去到最上會上得濟,小弟用少少力拉一拉個匣落黎就放到bolt。(但明明d人都係推匣到最上 )

不過就 ...
依件事係唔應該出現,我有依個問題,都唔知點搞好....

發新話題