發新話題

電池問題

電池問題

SOR不想開新post 所以用舊post轉換了問題了 #6開始

Ni-Cd:有記憶,需要放電再差
Ni-Mh:較少記憶,叉到舊電開始唔襟,先做一兩次完全放電
我舊電係邊種?? 洗唔洗放電

你呢粒係ni-cd電
要放電

引用:
原帖由 zeta 於 22-9-2007 23:28 發表
你呢粒係ni-cd電
要放電
THX 係咪連按兩上mode 轉左disc 就會自動放呢??

引用:
原帖由 agrippa 於 22-9-2007 23:39 發表

THX 係咪連按兩上mode 轉左disc 就會自動放呢??
呢隻差機我未用過...
幫唔到你...

You need to press the small start button (green button?) three times, then a discharge light (blue light?) will turn on...
YOU DON'T NEED DRUGS TO HAVE FUN!! (興 奮 勿 亂 性
濫 藥 會 致 命)

推一推 電池已經改了問第二種
希望有師兄可以回答

引用:
原帖由 zeta 於 22-9-2007 23:28 發表
你呢粒係ni-cd電
要放電
interlext 喎...ni-cd黎既咩?

成個wgx search到既interlxct 電都係 ni-mh喎...

師兄mind唔mind求證下?

引用:
原帖由 agrippa 於 8-10-2007 23:25 發表
希望有師兄可以回答
你搞到好亂

引用:
原帖由 Kane 於 8-10-2007 23:34 發表

你搞到好亂
sor 諗住之前問個 廢事又開多個post

1nterle(t 電係 ni-mh喎

其實就咁睇舊電d字 佢有無寫到架呢 ??

引用:
原帖由 agrippa 於 8-10-2007 23:54 發表
其實就咁睇舊電d字 佢有無寫到架呢 ??
of coz 有........

引用:
原帖由 伯言 於 8-10-2007 23:33 發表

interlext 喎...ni-cd黎既咩?

成個wgx search到既interlxct 電都係 ni-mh喎...

師兄mind唔mind求證下?
呢句我原封不動還番比你
佢一開始係問粒SANYO電先
INTELLECT係後尾加問架
引用:
原帖由 agrippa 於 8-10-2007 23:25 發表
希望有師兄可以回答

引用:
原帖由 zeta 於 9-10-2007 17:53 發表

呢句我原封不動還番比你
佢一開始係問粒SANYO電先
INTELLECT係後尾加問架

唔好意思, 你還得比我, 我收得番.

樓主問到一半轉, 又edit, 清哂之前既野, 到我求證不能

http://www.intellect-battery.com/home.htm

到上址找可以知道你的電是 nimh
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

發新話題