發新話題

fcc ptw 定 systema ptw 定其他?

引用:
原帖由 ayaka 於 28-2-2014 10:51 發表
F牌個gen2 hop座個dial上槍後緊到轉唔到, 要執薄個dial 0.5mm先轉到
上星期打game見其他師兄都係轉唔到...
仲有前面要土炮墊兩個圈先密氣,如果唔係有crop彈又漏氣。

引用:
原帖由 kks_ice 於 28-2-2014 13:20 發表

仲有前面要土炮墊兩個圈先密氣,如果唔係有crop彈又漏氣。
請問師兄咩位置墊O-RING?

引用:
原帖由 kks_ice 於 28-2-2014 10:21 發表
FCx 感覺上好似好fit。但佢條數其實不斷改, 所以大家都係fcx但唔代表可以互fit, 如果之後有d parts 想用原廠或prime就大獲了,所以fcx 有好多野其實唔fit 的..... 始中佢都係我抄systema 數嘅副廠,數又點會fi ...
數我反而唔擔心, 因為我要買都買FCC 成槍.

師兄覺得FCC D電子, 管, 筒同hop up 好過原裝systema 嗎? 因為其他post 有Ching
話佢地D fcc PTW數月就有問題 我只擔心彈道同可靠性唔持久.

有飯唔食要食紙
未食過紙都唔知飯幾好食

佢套ecu 個反應因為個開關同systema 差左1mm,  反應會慢左, 我向個trigger 塾左1.5mm 膠片解決問題,
電子野冇百份百啱既, hopup 就fcc 同原廠 我都有, 各有各好, 師兄們既問題我又冇發生, 都係個句啦, fcc 有保養, 唔掂佢幫你攪到掂既

搭單一問
FCC個官網既Complete Rifle得好小類型
係咪要Send email比佢話點改 佢就報價
定係得咁多簡

我前後擁有過兩支ftw...但未經歷過各師兄問題 返而之後入左支2012砌好打唔夠兩匣就壞摩打 換左又到碎蛋問題...

另外個力又明顯細啲,打110得果1j 都懶得攪放響度養塵算,之前支08max仲行得走得精神過乜咁

2013有朋友入手後個什麼選擇掣玩幾玩已經壞埋,轉頭又死摩打!真係估唔倒systema越出越衰

摩打我都叫肯投資既,fcc,  tackleberry,  原廠490 同7511, 打左咁耐,真係未壞過, 呢樣真係撞手神
M110 得1j 似係你支槍有野喎

引用:
原帖由 陰溝公 於 1-3-2014 12:57 發表
我前後擁有過兩支ftw...但未經歷過各師兄問題 返而之後入左支2012砌好打唔夠兩匣就壞摩打 換左又到碎蛋問題...

另外個力又明顯細啲,打110得果1j 都懶得攪放響度養塵算,之前支08max仲行得 ...
就係見得多systema咁樣,我先買FCC

引用:
原帖由 kidult 於 1-3-2014 01:38 PM 發表
摩打我都叫肯投資既,fcc,  tackleberry,  原廠490 同7511, 打左咁耐,真係未壞過, 呢樣真係撞手神
請教師兄如何知道出咩問題?我對住佢堅冇心機同佢判症...師兄有否遇上類似問題?

引用:
原帖由 kidult 於 1-3-2014 13:38 發表
乜摩打甘利害

附件

1-3-2014 15:36

引用:
原帖由 Kane 於 1-3-2014 03:36 PM 發表

乜摩打甘利害
咦?啱用架?

果然高手, 邊度有得買?? 唔差在買多個試

咦?
D洞唔對中既?
乜牌子唔講
費時D粉絲跳樓

附件

1-3-2014 16:08

引用:
原帖由 kidult 於 1-3-2014 15:57 發表
果然高手, 邊度有得買?? 唔差在買多個試
你用緊La

發新話題