發新話題

[others] 豬HK AK GBB討論

引用:
原帖由 gainax 於 6-3-2014 18:35 發表
首先… 唔知會唔會old news左…

玩得耐左AR相信都有唔少師兄想玩埋其它槍種,不得不提到世界最著名既槍種---AK系列,
而GBBAK玩具中較為多師兄建議相信係--豬HK 呢個牌子,

優點: 款式最多、外表硬淨美觀、氣 ...
火控全部通用, 上身bolt 活塞U 短D 所以AKM 長度不能比U 用,
下身件可換H 牌鋼SEAR & FIRE PIN (原裝都耐用), HOP UP SET 可換 A+ (連內管)<--- 原裝都耐用, 只要JAM 時識正確處理

全支基本可以打原裝(但一定要換BLOWBACK KIT )

你的日子如何,你的力量也必如何

試下只換鋼pin 加原裝彈弓(原裝匣是最好,買貴匣不如買H牌custom 原裝匣,好正,主要換左Oring 密氣D,不過我冇,因為自己換左)

引用:
原帖由 matthong 於 6-3-2014 19:39 發表

其實我都係貪Prowin匣有64粒同輕啲啫
原裝鋼匣皮好靚,禾冇prowin ,入到64 清5清到呢?

引用:
原帖由 sunhk 於 7-3-2014 07:58 發表
又騎劫一問...有冇師兄換左鐵匣入面d oring? 可否告知小弟係咩size? 想去買泥自己換
唔記得了, 係堅企一推o ring 搵大概size(13 TO 14 x 1 TO 1.7mm) AROUND 密到就得..........

引用:
原帖由 RYODLi 於 12-4-2014 07:46 發表
有幾個問題想請教下各位師兄

1.  AK105而家有冇轉m4托尾通?

2.  剩計槍身(receiver?)其實真槍akm同ak105有冇分別?
    因為如果ak105冇轉尾通既話,我就prefer圖一多過圖二,但akm唔係應該用7.62匣 ...
1,匠神有出
2,頂蓋105 冇根條,akm有

攝支幼身鐵支入粒屎入面

引用:
原帖由 seal 於 2-9-2014 16:46 發表

Diy 定 LCT ?
之前見14/f 有!

發新話題