29 12
發新話題

Mount.....

引用:
原帖由 Kane 於 27-9-2007 18:52 發表
ot 講句....
唔係串你....
Mount都唔識.....學人組TEAM....
有點.......
閣下何以見得,mount依個字唔識,就唔可以組team

引用:
原帖由 whisky 於 28-9-2007 00:40 發表

閣下何以見得,mount依個字唔識,就唔可以組team
討論下唔可以嗎?

引用:
原帖由 Kane 於 28-9-2007 00:51 發表

討論下唔可以嗎?
不過閣下對TX所寫的文字意思唔似係一種討論....
組隊只須要有組織能力就可以,唔一定須要對裝備有認識吧

引用:
原帖由 felixcat 於 28-9-2007 01:12 發表

不過閣下對TX所寫的文字意思唔似係一種討論....
組隊只須要有組織能力就可以,唔一定須要對裝備有認識吧
當你打街埸見過有team成班12,13age
重要收個8age 隊員
重要佢地令8age 隊員受傷反而又要你幫手包紮.....
你就明我為什麼有疑問
不是組織能力,不是裝備有認識,是思考能力

引用:
原帖由 Kane 於 28-9-2007 01:27 發表

當你打街埸見過有team成班12,13age
重要收個8age 隊員
重要佢地令8age 隊員受傷反而又要你幫手包紮.....
你就明我為什麼有疑問
不是組織能力,不是裝備有認識,是思考能力
咁同個mount係都唔識有咩關事嘛???

引用:
原帖由 felixcat 於 28-9-2007 01:40 發表

咁同個mount係都唔識有咩關事嘛???
不懂查字典思考嗎?

引用:
原帖由 Kane 於 28-9-2007 01:42 發表

不懂查字典思考嗎?
那閣下的意思是否不懂查字典,不懂"mount"這個字,就不能組隊??

引用:
原帖由 whisky 於 28-9-2007 01:50 發表

那閣下的意思是否不懂查字典,不懂"mount"這個字,就不能組隊??
算la
係我錯

引用:
原帖由 Kane 於 28-9-2007 01:53 發表

算la
係我錯
只係希望閣下日後能夠尊重新手

引用:
原帖由 whisky 於 28-9-2007 02:04 發表

我唔尊重他嗎?
真的對不起
原來會傷害到樓主弱小心寧
我感到遺憾

引用:
原帖由 whisky 於 28-9-2007 02:04 發表

我想會有少少火花出現是因為有人打"伸手牌"~
現在大既是香港的討論區還是會有這樣的風氣吧~ 台灣的一些討論區都對打"伸手牌"都很反感~

不是不告訴一個"新手"什麼~ 更不是不鼓勵組隊~ 而是你做一件事要對這件事有熱誠~ 更要有一些的認知~
認知的不足是可以透過和別人的交談取得情報~ 但之前要先盡力去做好本份~
盡了本份? 詭是要表達出來你盡了本份~

這件事裡~ 我看不到樓主的"本份"~ 更看不到一個新人該有的態度~
有人回答就不錯了~

也請閣下可以看清重點在哪...

(路人上)

引用:
原帖由 anihina 於 28-9-2007 04:41 發表

我想會有少少火花出現是因為有人打"伸手牌"~
現在大既是香港的討論區還是會有這樣的風氣吧~ 台灣的一些討論區都對打"伸手牌"都很反感~

不是不告訴一個"新手"什麼~ 更不 ...
打"伸手牌"問野,我諗唔鐘意都可以唔答佢就算吧!唔使第一時話人啩
你覺得"伸手牌"反感,唔代表個個都會係咁諗!!
如果你咁反感咁咪唯有去d淨係比老手新手免問嘅討論區囉
我都唔覺得d舊人話d新人,係舊人該有態度!!

...
I think he's in the situation thinking that
MOUNT is the same kind of vocab like M4A1
that you can't find it in dictionary...

as i post the link to yahxx dictionary, i just want to inspire a newbie get information from internet b4 asking.

everyone MUST be a newbie at the beginning stage...
i would like to remind u guys:
u can select to answer or not....plz answer the question or say nothing~~

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To whisky & anihina:
u 2 are misunderstand Kane, i think he never aim on newbie~
coz he treat everyone as same!!

~time to close~

29 12
發新話題