發新話題

[Inokatsu] 想入手井勝請教CHING們

引用:
原帖由 bensoncfmak1 於 1-4-2014 21:04 發表
咁我不如用錢執返好我支豬P,THX DICKYAN CHING
又唔一定嘅,我之前同你一樣,又係玩WA系統嘅KA,G&P等,平極都二三仟蚊,再加下啲裝飾其實都唔平,重要整多過打 。之後的起心肝賣晒啲舊嘢,轉玩毒蛇 ,一試難忘,唔使改已經一勞永日 ,玩得盡情

引用:
原帖由 loveless 於 1-4-2014 18:02 發表
買井蛇之類, 你所付出既消費有9成並唔係換取性能,
而係換取物枓質感.
如果鍛造槍身, 磷酸錳處理之類用詞對你無大意義,
根本冇必要買.

舉個例
一個6061 T6鍛造槍身, 成本可能係GP鑄造槍身既10倍, 如此槍身所要 ...
題外話,love兄唔知有無聽過一個江湖傳聞,話之前“gun魔“諗住整套陽極深刻cnc身俾ksc嘅m4,不過後來無咗聲氣……聽聞好似話係因為某D人認為咁做會令自己利益受損,無人玩其他系統嘅ar Gbb……幾間廠商同gun魔開會叫佢停止開發……結果………gun魔個槍身就咁無咗囉……關於依個江湖傳聞love兄又信唔信呢??

引用:
原帖由 小鬼182 於 1-4-2014 22:07 發表

題外話,love兄唔知有無聽過一個江湖傳聞,話之前“gun魔“諗住整套陽極深刻cnc身俾ksc嘅m4,不過後來無咗聲氣……聽聞好似話係因為某D人認為咁做會令自己利益受損,無人玩其他系統嘅ar Gbb……幾間 ...
江湖事梗係問番江湖人啦,我鬼知乎
PS.唔信.商業社會大把產品開發左出唔到街,理由通常只有一個:唔夠訂單、唔願瞓身去賭輸贏..

引用:
原帖由 bensoncfmak1 於 1-4-2014 21:02 發表
原來我諗法錯晒 我本來以為比多啲唔洗左執右執,原來比左喺槍身 ,想問問loveless兄 KSC M4係唔係用返WA糸統匣?我只係想買支唔洗執到阿媽都唔認得嘅GBB,THX
又唔可以話錯既,蛇有一定質素,比井勝可靠,取捨係要接受蛇有好多獨家零件...
Ksc用唔到WA甲的.....

整個鍛身要克服既問題有好多,首先係投資問題, 其次係商機問題
最後係開採呎吋問題, 井成毒虫它都有版睇,出左幾版呎吋先叫OK。。。最後仍然唔及原裝槍身好打。。
例子好似馬記手槍換金身一樣吧。。不過睇得又搞到ok好玩, 就

搭單一問
小弟都想入蛇蛇呢個坑
睇文都睇左好多
其實蛇蛇應該用咩匣
係咪換左Z零件 鋼bolt就會打到好爽好順

回覆 21# 的帖子

蛇仔泉講我就用豬標匣好夾,力爽。但都有其他師兄用PROWIN都爽。
你或者問人借匣試左先,睇下點隻岩你條蛇。
換左Z件真係超爽。

舉個例
一個6061 T6鍛造槍身, 成本可能係GP鑄造槍身既10倍, 如此槍身所要 ... [/quote]
井蛇個啲係ar粉絲一定要搞支玩下,正如鋼身mp5,鋼身ak一樣,香港地冇乜機會玩到真野,摸下支gbbff下都好正了,如果只係普通程度就無必性。因師兄都講過了,鑄身正常使用都唔會有問題的。

回覆 3# 的帖子

Gainax Ching  小弟不才,唔識Z零件係邊隻bold,可唔可以提點一下

回覆 16# 的帖子

Matthong Ching 聽到你講毒蟲可以唔洗改真中正我所想 ,想問下你喺邊度入手,同埋零件容易配嘛?

回覆 25# 的帖子

香港買蛇同配零件, 正常途徑~~~~E興趣幫到你

買得井蛇呢類, 除非係有專拆爛零件習慣, 唔係一般無需要更換零件, 況且好多井蛇主人要換零件, 多數都係換真鐵件, 仲要係原本件零件根本無爛情況之下去換喎, 都唔知為咩  <---------------- 我講我咋
孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

回覆 26# 的帖子

me too!  

引用:
原帖由 bensoncfmak1 於 1-4-2014 01:16 發表
小弟已經有一支豬P嘅GBB,不過耐冇打匣又漏氣,支BOLD又LOCK唔到,依家直頭KICK住KICK住打唔到,心諗要執靚呢支豬P都好花費,見到井勝2014新版
買支好好地唔洗改咁多,請問用開井勝嘅CHING們如零件有壞易唔容 ...
事實上2014版井, 字體同馬仔响造功方面係偏向"細緻"左, 外管同準星顏色質感就較以往版本更像真, 但價格就真係貴左唔少囉.

圖片中係在下果枝井, 可以見到馬仔同字體不及2014版本咁細緻

附件

M4A1 & ACOG_1.jpg (104.8 KB)

2-4-2014 09:04

Inokatsu M4A1

M4A1 & ACOG_1.jpg

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

井成品質上小弟覺得最正係2011版行貨,精美得黎帶點粗糙感
http://www.arms-cool.net/forum/thread-82668-1-8.html
而家好似粗糙感過多了, ORF門口個支上下身唔對色。。。B版睇落反而正常
不過主要佢消除左槍身個條模線&染黑網球拍座都算有小進步,

其實佢之前有賣過3千幾跟短匣冇刻字既水貨, 有刻字槍身品質好左跳到差唔多6k就真係。。

題外話

PTS MKM AR-15 Billet Upper Receiver
PTSMega Arms GTR-3H Billet Lower Receiver
Black hard anodized finish

淨睇字面大家覺得應該係點翻譯?
原來 Billet 即係可以充滿模鑄泡泡
hard anodized 可以甩漆
咩世界

發新話題