發新話題

[Inokatsu] 想入手井勝請教CHING們

引用:
原帖由 bensoncfmak1 於 1-4-2014 10:30 發表
買支v!per加(z綱bold)應該可以買支井勝Lu ,不過v!per會唔會禁打啲呢?我都喜愛連發係座力嘅快感先想玩gbb。
若純粹追求快感,個人會建議買支GHK G5算數...

買井蛇之類, 你所付出既消費有9成並唔係換取性能,
而係換取物枓質感.
如果鍛造槍身, 磷酸錳處理之類用詞對你無大意義,
根本冇必要買.

舉個例
一個6061 T6鍛造槍身, 成本可能係GP鑄造槍身既10倍, 如此槍身所要求既CNC加工時間及陽極處理, 成本可能又係別廠鑄造槍身既10倍..
成本雖然高左, 但會唔會自動就會令性能提升? 答案係唔會

KSC M4有口碑, 靠既係原裝工差少夠精確, 而唔係鋼件或高檔鋁料或漫天風雨既補品. 如果佢好似WA系統 o甘, 有一百幾+間公司鬥出零件, 消費者又覺得貴就一定更好於是改黎改去換黎換去, 下場一樣會媽媽聲...

引用:
原帖由 小鬼182 於 1-4-2014 22:07 發表

題外話,love兄唔知有無聽過一個江湖傳聞,話之前“gun魔“諗住整套陽極深刻cnc身俾ksc嘅m4,不過後來無咗聲氣……聽聞好似話係因為某D人認為咁做會令自己利益受損,無人玩其他系統嘅ar Gbb……幾間 ...
江湖事梗係問番江湖人啦,我鬼知乎
PS.唔信.商業社會大把產品開發左出唔到街,理由通常只有一個:唔夠訂單、唔願瞓身去賭輸贏..

引用:
原帖由 bensoncfmak1 於 1-4-2014 21:02 發表
原來我諗法錯晒 我本來以為比多啲唔洗左執右執,原來比左喺槍身 ,想問問loveless兄 KSC M4係唔係用返WA糸統匣?我只係想買支唔洗執到阿媽都唔認得嘅GBB,THX
又唔可以話錯既,蛇有一定質素,比井勝可靠,取捨係要接受蛇有好多獨家零件...
Ksc用唔到WA甲的.....

題外話

PTS MKM AR-15 Billet Upper Receiver
PTSMega Arms GTR-3H Billet Lower Receiver
Black hard anodized finish

淨睇字面大家覺得應該係點翻譯?
原來 Billet 即係可以充滿模鑄泡泡
hard anodized 可以甩漆
咩世界

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 2-4-2014 15:40 發表
新果支 MAGA AR 15?
yup...

即係如果廠家寫明 7075 T6 Billet CNC, o甘我會知係打真軍落足本
如果廠家話 7075 Billet CNC, o甘至少我會知係報喜不報憂, Caveat emptor.

但當你話 Billet Receiver, 即係點? 定議係乜?
Black hard anodized finish 就更加離奇, finish 定義係o米即係用油漆仿硬陽極?
神奇

發新話題