發新話題

二次大戰槍

引用:
原帖由 MANKF 於 23-4-2014 23:26 發表

blue吓佢
請問師兄可以教下點處理和上色方式嗎
傻豬, Ridiculous, What the FuXk !!!!!

引用:
原帖由 MANKF 於 23-4-2014 23:26 發表

blue吓佢
你張相違反商品說明條例哦

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我都BLUE過, 但唔靚呢

傻豬, Ridiculous, What the FuXk !!!!!

引用:

blue吓佢
離譜

引用:
原帖由 肥佬 於 23-4-2014 09:32 發表

請問師兄可以分享買什麼顏料和怎樣上色喔?
我係加熱至微暖, 用毛筆把brass black在表層不斷淬, 淬到開始乾, 直至手感似淬緊膠水o甘.
那是染液開始結成氧化層...一層層去 build up佢...

引用:
原帖由 loveless 於 24-4-2014 18:24 發表

我係加熱至微暖, 用毛筆把brass black在表層不斷淬, 淬到開始乾, 直至手感似淬緊膠水o甘.
那是染液開始結成氧化層...一層層去 build up佢...
感謝師兄

[img][/img]

發毛

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-4-2014 23:19 發表
發毛
雪油

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-4-2014 12:59 發表

你張相違反商品說明條例哦

但我冇違反主題喎

引用:
原帖由 肥佬 於 24-4-2014 13:59 發表
我都BLUE過, 但唔靚呢

但C-Hing都blue得好唔錯啦

等星期日春光明媚,托支波波沙落街影相先

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 MANKF 於 26-4-2014 23:23 發表

但我冇違反主題喎
貼錯區

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-4-2014 23:30 發表
等星期日春光明媚,托支波波沙落街影相先
原來你個支同我一模一樣...

吾小心泄露下先...

除左把剪,都係DIY

附件

DSCN3036 - 複製.JPG (314.67 KB)

27-4-2014 14:47

DSCN3036 - 複製.JPG

《河湟有感》司空圖

發新話題