34 123
發新話題

[WA] GBBR低溫測試

GBBR低溫測試

由於月尾無錢無聊無野玩, 睇到人地啲低溫測試又好奇自己玩緊執過既WA系統極限去到邊?
唔知會唔會聽聞的咁差  (以前用鋼bolt低溫下真係唔得完全打唔到 )

https://www.youtube.com/watch?v=gf01RqAeuP8
測試用左2排雪櫃冰,由於太大粒要等佢溶左一啲先放到隻匣落去

同埋玩得多網球拍所以唔太lock bolt到要得閒再搞, 將就下,
呢個係WA亞鉛bolt lock弱弱設計問題

話外題,豬P抄WA隻匣反覆試過小弟覺得氣化比PGZ好, PMAG好想試下,唔知會唔會有驚喜

報告完畢~

初初我重以為成支槍連夾一起放入-28'C低溫櫃三個鐘後再拿出來測試!

回覆 2# 的帖子

師兄太高要求了, Co2幫到你

回覆 1# 的帖子

豬P抄WA隻匣我整完又漏氣有無計仔??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 4# 的帖子

小弟最近用跟槍個隻打左幾支氣都冇漏過, 聽職員講話最好無氣時叉啲氣落去
我照做又得左冇漏~ 以前跟槍個隻買番屋企又即漏。。
我覺得係批次&裝工問題,
不過照以前有啲師兄用乜乜膠修好WA漏氣方法應該通用. 要修過既師兄講解一下了

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2014 16:04 發表
小弟最近用跟槍個隻打左幾支氣都冇漏過, 聽職員講話最好無氣時叉啲氣落去
我照做又得左冇漏~ 以前跟槍個隻買番屋企又即漏。。
我覺得係批次&裝工問題,
不過照以前有啲師兄用乜乜膠修好WA漏氣方法 ...
試左了, 匣身用密封膠無事, 現在係valve漏...
呢隻匣(其實應該係大部份GBB匣)如果儲埋一邊唔打時點都要入少少氣,
否則要打時拎出黎一入氣就會有漏氣...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

氣化黎講WA原廠係最好,但設計問題好易漏,豬皮因為抄佢所以一樣漏,但豬皮造valve又無WA咁好……,所以上述兩隻小弟已完全放棄。
小弟用緊豬皮pmag,算十分穩定,唯一就係要fit bolt先可以打得順,問題不大
小弟覺得最好係第一,二代pgz,但已絕版,市面上三,四,五代pgz因valve大實好難打開,所以無再用。

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2014 15:46 發表
師兄太高要求了, Co2幫到你
講下笑姐!

回覆 6# 的帖子

以前個隻印像中好似都係嘩佬漏,一打噴晒啲氣出黎, 似係裝工問題  
而家呢隻暫時未有發現漏氣, 如有漏再向各師兄報告~

小弟經驗以前玩過既馬記,KSZ手槍,冇特別注意有冇漏氣要叉啖氣入去,
隔一段長時間都冇漏,朋友兩支馬記手槍放係度幾年冇玩(玩過一排)
出奇地一叉即打又冇漏, 就唔太確定叉定唔叉了,
不過而家呢啲匣叉左穩陣啲

回覆 7# 的帖子

屋企淨番兩隻PGZ唔知第幾代(兩年前既鋼蕊版應該係第二,三?)
之前鋁蕊V2都有兩隻, 感覺上冇而家玩緊隻豬皮爽,唔知係唔夾槍定嘩佬問題

WA原廠匣係好打,壞處除左漏氣風險仲有冇後備零件支持。。。所以玩過下都放左
豬皮呢隻鋼嘩佬&鋼切氣小弟認為可以一戰,
PMAG 唔知師兄覺得有冇豬皮抄WA款咁上下或者更好

引用:
原帖由 gainax 於 24-2014 22:45 發表
屋企淨番兩隻PGZ唔知第幾代(兩年前既鋼蕊版應該係第二,三?)
之前鋁蕊V2都有兩隻, 感覺上冇而家玩緊隻豬皮爽,唔知係唔夾槍定嘩佬問題

WA原廠匣係好打,壞處除左漏氣風險仲有冇後備零件支持。。。所以玩過下都放 ...
PGZ的一,二代都係鋁芯valve所以打得輕快同順好多
PMAG我自己枝槍就一定好過豬皮仿WA匣多多聲,氣化好,買過6隻都無漏氣,小弟枝槍打鋼bolt用PGZ第一代打得最"行"最大blowback。但真係無再出,只有用PMAG。
另外,PMAG係必須執bolt先可得到最好效果,因為佢隻匣係比較高身,打到其他匣唔代表一入PMAG就打到(其他匣都可能有咁嘅問題)。

回覆 10# 的帖子

屋企都有隻Pro-w1m唔知第幾代, 點分ga
另小弟都有隻原廠WA匣都係會漏氣, 但比我整番好, 唔知可放幾錢呢?
Pmag我大約有10隻, 表現好好, 但呢隻匣多數衰中身漏氣, 不過維修容易

G5匣又點睇呢?

引用:
原帖由 2slow 於 29-4-2014 09:45 發表
屋企都有隻Pro-w1m唔知第幾代, 點分ga
另小弟都有隻原廠WA匣都係會漏氣, 但比我整番好, 唔知可放幾錢呢?
Pmag我大約有10隻, 表現好好, 但呢隻匣多數衰中身漏氣, 不過維修容易

G5匣又點睇呢?
一代PGZ/PRO-W!N匣個轆仔係細個好多,同原廠WA匣的轆仔差唔多樣,而二代之後就係"大轆仔"的。
小弟無G5匣,但亦睇過好多師兄改,效果真係好一般,而且因為G5匣本身無切氣片(匣上轆仔部份),會令枝槍有機會打唔到連發。
之前有師兄已經把豬皮PMAG與G5匣作詳細比較,亦顯示PMAG效果同G5匣差不多,所以我自己沒有改G5匣的理由喔﹗

回覆 11# 的帖子

Wow, PMAG看來都可以一戰,但氣化仲好怕而家支野變快頻GBB
而仲用重buffer&未上過油都覺得ROF過左火。。以前個槍身拉bolt都卡住中間。。
所以條bolt行得順唔順同彈匣係十分重要

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2014 15:39 發表
Wow, PMAG看來都可以一戰,但氣化仲好怕而家支野變快頻GBB
而仲用重buffer&未上過油都覺得ROF過左火。。以前個槍身拉bolt都卡住中間。。
所以條bolt行得順唔順同彈匣係十分重要
小弟覺得快頻都無問題呀,因為真槍都好快,正呀

34 123
發新話題