33 123
發新話題

論wargame

論wargame

我發現wargame有幾種人

1)買真品,真品同真品,務求抄足某部隊既setting

2)買國狗,務求要平

3)黑T,converes,牛仔褲,仲要gel到個頭型個FF7d人,入場型多過打

4)對槍非常狂熱,支槍整到鬼火咁靚,但套衫........

5)cs狂熱,打機打上癮,入場打game係度吹cs d威水史

6) 講求技術、戰術,而所使用的裝備是以配合當時所面對的wargame環境而去配搭.....不竟wargame是wargame, 與真實槍戰世界會有不同的地方.............

由於小弟見識淺,如果睇過呢個post既,你又會係邊種人?
而且打game果陣有冇d咁既人係你所見既?

歡迎大家來吹吹

甲) 玩英軍就務求全真品

乙) SDU就玩具多啦,得手槍套、S10袋同埋其他零零碎碎係真囉

唔信可以自己睇下

SDU

英軍

皇家空軍

3)黑T,converes,牛仔褲,仲要gel到個頭型個FF7d人,入場型多過打  

真係未見過啵....

引用:
原帖由 於 1-10-2007 18:45 發表

真係未見過啵....
FF7唔係用劍ga ma...? (我自己走...)

[quote]原帖由 Royal_9413 於 1-10-2007 18:30 發表
甲) 玩英軍就務求全真品

乙) SDU就玩具多啦,得手槍套、S10袋同埋其他零零碎碎係真囉

唔信可以自己睇下

↑↑↑↑↑↑ 有手鎗,有花的
Exemplo ducemus
[img][/img]

其實而家好多人玩 cosplay多過打game la

我玩war game得黎....偏去儲槍果方面...

引用:
原帖由 仔仔 於 1-10-2007 20:19 發表
我玩war game得黎....偏去儲槍果方面...
仔仔近排玩咩槍?

我會去買真品
但又唔會務求抄足某部隊既setting喎

引用:
原帖由 TakLon_1220 於 1-10-2007 18:26 發表

2)買國狗,務求要平

4)對槍非常狂熱,支槍整到鬼火咁靚,但套衫.. ...
可考盧加埋 (6):-

(6) 講求技術、戰術,而所使用的裝備是以配合當時所面對的wargame環境而去配搭.....不竟wargame是wargame, 與真實槍戰世界會有不同的地方.............

eg 打街場火力的時候, 我必定會配戴多一支 airsoft pistol, 方便在近距離close-shot時用, 減低對對手在close-shot時的痛楚........但如果打1J 如"水槍"般的AEG火力,  配戴多一支 airsoft pistol便變得無太大用處,或用來做下裝飾都唔錯嘅,又或當練下transition of weapons 囉..............
YOU DON'T NEED DRUGS TO HAVE FUN!! (興 奮 勿 亂 性
濫 藥 會 致 命)

我見好多人都係用打cs既心態打wargame

係佢地一舉一動就知

我朋友又係   叫佢地打game  個個都問我有冇sniper借比佢地

我心諗  唔使咁cs掛   點比個sniper你    狙擊槍就有支

仲要同我講用狙勁d架麻   夠遠夠大力麻

我慢慢同佢講   我用改mp5都可以遠過你同大力過你......

唉  咩野世界......

引用:
原帖由 marcooo 於 1-10-2007 19:39 發表
↑↑↑↑↑↑ 有手鎗,有花的  
http://www.civiliangunner.com/cg ... page%3D1&page=3

# 38內的其中一張

皇家空軍

引用:
原帖由 x七原X秋也x 於 1-10-2007 21:14 發表
我見好多人都係用打cs既心態打wargame

係佢地一舉一動就知

我朋友又係   叫佢地打game  個個都問我有冇sniper借比佢地

我心諗  唔使咁cs掛   點比個sniper你    狙擊槍就有支

仲要同我講用狙勁d架麻 ...
個個都話 爆頭.....

皇家空軍

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-10-2007 18:49 發表

FF7唔係用劍ga ma...? (我自己走...)
那是 gunblade 是嗎?

引用:
原帖由 TakLon_1220 於 1-10-2007 18:26 發表

2)買國狗,務求要平

4)對槍非常狂熱,支槍整到鬼火咁靚,但套衫.. ...
我選唔到添...
一係就著得簡單d,我都係視乎天氣場地選衫

33 123
發新話題