發新話題

[G&P] 游盪了一星期的G Style SMR MK5 13inch

M-Lok係簡單,但一個個長方型,無個keymod鎖匙洞那種獨特型態.
小弟不太喜歡...

回覆 16# 的帖子

都係,變左好似MK2,MK3 果啲長方型咁。不過最值錢可能係個MLOCKmarking

回覆 12# 的帖子

師兄你支WE M4 好毒喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

進度只係得甘多.....還未選得barrel長度

附件

29-5-2014 21:09

29-5-2014 21:09

Ching呢條用到真骨片?
之前madbull個 d都上唔到....

引用:
原帖由 ctman 於 29-5-2014 22:20 發表
madbull個 d就上唔到傘

回覆 1# 的帖子

所以我次次去襯都係揾店長。

咁即係以後有咩事只可以搵店長處理

我之前試過條女(上嗰條女)打嚟話你order嘅貨到咗,你可帶埋單上嚟攞。幾日後上到去話冇打過比我,而且重顯示冇貨添,咁迫不得谷X住氣就離開啦,返到屋企,條女若無其事咁又打嚟,你要嘅貨已經到咗,你可帶埋單上嚟攞。我即刻著咗係咁x條女,之後條女頂唔順比咗個電話光頭佬,我繼續插⋯⋯,自此我對佢地已經冇好感同信心

引用:
原帖由 ctman 於 29-5-2014 22:20 發表
呢條D記骨,老老實實....做骨功藝同M記真係有一段距離。
公差好嚴重,左,右及下面三行Key Mod 厚度不一致的。
本來Key mod 筒位間距是對應真品Rail 片,
但因為厚度公差的問題,有兩行係入去之後click唔到....所以要做點手作仔去補救。
最後都上到了。
但......想深一層,好多時D記有的款係M記無,而且價錢一般D記係平M記三十個巴仙。
所以都會接受......

thanks Ching
Madbull係靚但 Key Mod hole 太厚完全入唔到..
引用:
原帖由 RCman 於 30-5-2014 08:55 發表

呢條D記骨,老老實實....做骨功藝同M記真係有一段距離。
公差好嚴重,左,右及下面三行Key Mod 厚度不一致的。
本來Key mod 筒位間距是對應真品Rail 片,
但因為厚度公差的問題,有兩行係入去之後click唔到.... ...

引用:
原帖由 ctman 於 30-5-2014 11:53 發表
thanks Ching
Madbull係靚但 Key Mod hole 太厚完全入唔到..

只要是Keymod孔的距離是正確,執少少係入到的,我也有M記的Noveske KeyMod rail
因為Rail厚左令到個click位入唔到,用電動工具或美術刀鑼深D(見圖中紅色線位鑼深的部份)

附件

30-5-2014 12:11

Thanks!!
  今晚試試

等我下次有事打去14樓 第一時間都係搵店長先

發新話題