22 12
發新話題

copy bowman headset

copy bowman headset

我用開409機
想買個copy bowman
請問有幾隻ga
大約幾$$??
thx

Cavalvy Elite II Headset
6XX HKD

我識好多鬼妹架!

elite ii headset好似只有兩種頭: 摩記同建活, 但都係dual head, 409機據我所知只有單頭...
要用的話只有改...橫掂改的話有人會prefer真品...
單頭的bowman copy我知呢度有, 但香港就重未見過
http://www.dragonredairsoft.com/ ... ion?productID=22226
眼光光~

咁玩具solider係mud頭ga??

引用:
原帖由 siuwing 於 4-10-2007 14:00 發表
咁玩具solider係mud頭ga??
玩具兵個個好似係單頭, 啱409用, 不過...個個係frogman款
frogman款的話, 韓製[低法律]個個有多款轉頭, 總有一款啱你 . 聽講效果亦唔錯, 不過好似要成义野...
眼光光~

回覆 #5 mike-mike 的帖子

買個堅野改就最平...
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 4-10-2007 16:04 發表
買個堅野改就最平...
係2手市場度, 3百蚊唔駛的未必work...改完之後先發覺都幾hurt.
比較新淨的有時都要5舊水左右...同埋改頭後, 聽過有唔少師兄話佢太細聲, 要經手咪(或用手咪黎擴聲).
結果都係要6舊水前後, 買邊樣睇番你有冇[真品]情意結, 其他英軍野我都prefer用真品, 因為幾乎係冇假野可用, 質素亦好, 但呢個bowman我就鍾意用假野.
其實兩樣都買咗, 但打game時用假野.

***吉百利呢個係做得唔錯, 出埋轉頭就更perfect!!, 附圖左邊係假野, 右邊係真野不過serial number張貼紙甩咗

眼光光~

手咪除左擴聲,仲可以當大制咁按

都唔係完全冇用架

回覆 #7 mike-mike 的帖子

買料改...直頭換埋ear piece同mic...鴨記有料執

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 5-10-2007 00:04 發表
買料改...直頭換埋ear piece同mic...鴨記有料執
...人人中毒LEVEL唔同嘛...我自己600蚊買個現成黎玩已經OK, 但亦有人拆開個PRR, 要擺個RADIO落去先算滿足.
眼光光~

我就用原裝bowman啦

回覆 #10 mike-mike 的帖子

因為唔係個個有堅PRR....

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 5-10-2007 08:29 發表
因為唔係個個有堅PRR....
聽講真的PRR好高頻...好難同其他機共用...一玩就要成隊人都要...但咁貴...點買?

好似網上某型人咁拆開佢改又唔係個個做得到, 捨得做......除非搵到d壞機啦.
眼光光~

回覆 #13 mike-mike 的帖子

果位型人真係型爆

壞機有呀....上baybay搵到

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 5-10-2007 10:53 發表
果位型人真係型爆

壞機有呀....上baybay搵到
一入伊悲深似海, 我望而卻步~

好似相中整個[吉百利]米得lor.

另外, 我而家都係駁緊手咪(有一個3.5mm earphone input, 一個2.5mm output)用, 如下:

[吉百利]] 摩記 dual head , 3.5mm個隻係headphone 頭, 用條延長線駁長少少, 插去手咪的earphone位, 再將個output插去409機.

咁樣, 聽就係有個[吉百利], 講就用手咪, loud and clear架, 最好係唔駛改嘛...(我試過唔用手咪, 咪頭用2.5去3.5mm轉頭, 再同earphone一齊入個一開二, 再轉入2.5mm去409, 不過失敗咗 , 原因應該係個一開二的PIN ASSIGNMENT同摩記唔同)

而家屋企個吉百利重有個用途, 就係當PC的headphone用, 打BF2時尤其投入!!!

眼光光~

22 12
發新話題