28 12
發新話題

[GHK] Just another AK

Just another AK

Just another AK

附件

5-6-2014 14:00

5-6-2014 14:00

哈哈幾好睇! 我都想砌支74U

very tactical

好型呀

咁set又幾好喎
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dardoman 於 6-6-2014 08:00 發表
Nice setting!

加埋這個,下場更好,換匣速度明顯地快了!但for GBB要做小小手術才能安裝!

http://shop.solartactical.com/AK ... RELOAD-AK47MFER.htm

另外,請問您的select ...
個mag well 及selector 係兔兔有得賣。
而呢款Selector......作為現代化AK一定要裝。
話說AK如果把安全製拉到去SAVE位置,如果手握住鎗係一定要離開左個握把去調至單發或連發位置的。
有了呢類Selector就能似M4甘於握住個Grip時都能用手指推開Save位置而即時處於發射狀態了。

Thanks for your comments.
The selector is a dynamic star selector from WXC shop. I think the built quality is better than Hephaestus selector.

咁樣裝, 支G2 尾蓋好快會唔見

引用:
原帖由 Dardoman 於 6-6-2014 08:00 發表
Nice setting!

加埋這個,下場更好,換匣速度明顯地快了!但for GBB要做小小手術才能安裝!

http://shop.solartactical.com/AK ... RELOAD-AK47MFER.htm

另外,請問您的select ...
但個magwell都唔平
雖然未睇香港賣幾錢

引用:
原帖由 sam524 於 7-6-2014 21:33 發表

但個magwell都唔平
雖然未睇香港賣幾錢
我羅過上手睇,件方珍膠真係唔平

引用:
原帖由 RCman 於 7-6-2014 21:37 發表

我羅過上手睇,件方珍膠真係唔平
洗唔洗4舊?

問過,話要4舊幾,但個時岩岩冇貨

hand grip 上的SLING PLATE 係咪有少少頂住個FOLDING STOCK 呢?  我見到好似有少少離左 , 會否影響到個GRIP 裝唔實?

引用:
原帖由 pandanger 於 7-6-2014 22:17 發表
hand grip 上的SLING PLATE 係咪有少少頂住個FOLDING STOCK 呢?  我見到好似有少少離左 , 會否影響到個GRIP 裝唔實?
我都見,用呢款鋼片Sling 會頂住鋼摺尾,要做點手術拉底少少個斜度。

28 12
發新話題