發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 tf141 於 18-6-2014 10:15 發表

師兄,我都係問下啫…咁都唔得

++++++++++++++++++++++++++

BTW... 幾時有得試鐘...打先?

唔知點解... 我諗起喪屍片...

拑耐無野更新既? 明午就要去... 唔係未攪掂呀...  

引用:
原帖由 M4 於 4-7-2014 11:37 發表

請放心,一切已經準備就緒
明天你玩完之後不如分享下意見丫
睇過點...

我5號去玩過一場, 個場本身四四方方, 就咁睇上去闊度同CT hunter差唔多, 長就就比佢一個場多, 連埋兩個場就無CT Huntner大D.

D cover還算唔差, 至少唔會要人係咁叔叔吓先... 我老啦...

四唔四通八逹我真係唔識分, 不過好幾次去到中場比人打後尾枕 ... 到家陣都通緊...

感覺上, 個場唔係會比你可以除便停低, 亦好多位要對火.  我個場, 基本上除左end game時間, 好似無試過槍聲有停過咁...

引用:
原帖由 JFCP 於 9-7-2014 22:32 發表
場主有冇見意個場可以容納幾多人玩??(cqb)
我個場21個人, 我睇上去已經差唔多到頂.  個人睇12~24人內都重得, 再多就... 唔好掉肥皂.

咁都唔錯...

引用:
原帖由 M4 於 22-7-2014 22:06 發表
兩位唔洗咁大反應既,正如燦神都話「百貨應百客」,咸魚青菜都各有喜好

M4砌個場出來都係想大家多個選擇、開開心心又有得玩,無必要咬住唔放

Swat師兄只不過認為M4場地細、變化少
對於所有意見,M4都係虛心聆聽

場地大小呢個問題比較主觀,有客話12打12都無問題;亦有客中意18人來,分三隊玩6打6。接受客人意見、玩法隨意,正正係M4既態度,故此,M4只會建議對戰區內理想人數為12-24人。

試業都有大半個月,意見都收集左唔少,M4絕對明白客人會要求一個變化多既場地

個Floor plan係死既,要點玩先有變化,有賴兩隊點樣根據個場既setting作唔同既部署。

打Indoor最怕就係上次行既路線,今次又可以行番,呢d先係所謂既「無變化」。

所以,M4自己砌出來既障礙物可以隨意調動,而每季都會根據意見進行「大執位」,之前行既路線下一次來已經行唔通,又要重新部署過,咁樣先會係一場要講求策略、團隊合作既CQB
真的嗎~?

引用:
原帖由 dexter.p 於 21-8-2014 15:22 發表
第一次打CQB就比左呢個場
估唔到成個場都係DIY
痛唔痛? 有冇見紅? 係唔係好緊張呢?

發新話題