64 12345
發新話題

..有無人可以幫下我..

..有無人可以幫下我..

我最近新買左支vfc既scar...(新手諗住買支好d...)

但我岩岩係home 試槍 試左10幾發  
5米左右 但都係偏下 偏得都好下..

咪睇下說明書
轉下個hop up ..諗住轉去hop個邊.
. 轉左兩下 "卡卡"左兩聲

之後開多幾槍都係咁  偏下..
之後我拉開左個匣
諗住清番入邊d彈再整個

點知..按左個扣幾下..
都好似卡實左咁 之後轉 auto/單發個制
又好似卡死左咁
但唔裝電個時又轉得幾順 但一插電 就卡住晒 ...
有無人知乜野事 可以 幫幫我嗎,,

就係呢兩個位一插電
好似頂死左咁..好難先禁得落
而且又無摩打聲...好似無通電咁

打開支野睇下hop up出咩問題啦

你買槍個時冇試槍0架!

引用:
原帖由 dansm 於 6-10-2007 18:27 發表
你買槍個時冇試槍0架!
我係3根買..好近試射... 所以無發現有問題

引用:
原帖由 kitida 於 6-10-2007 17:27 發表
打開支野睇下hop up出咩問題啦
我諗問題應該係GEARBOX 個個位
因為我成個下身拎出黎睇 .. D制好唔順.. 卡實晒

新得滯? 所以d 位緊?
向下係點樣向下? 好快冇力咁跌? 向下shoot 出去一條直線?
定係未較準星??

拎去換!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 6-10-2007 19:57 發表
拎去換!
可以換嗎....

引用:
原帖由 Kira 於 6-10-2007 19:26 發表
新得滯? 所以d 位緊?
向下係點樣向下? 好快冇力咁跌? 向下shoot 出去一條直線?
定係未較準星??
唔係 玩左兩日都無乜野
而個準星.. 好似無乜野可以較 可以教教小弟麻

又無相.....

引用:
原帖由 Kane 於 6-10-2007 20:31 發表
又無相.....
無啊..個表面無問題  但我又唔敢打開
所以想問問各位C兄
呢D通常係乜野問題

引用:
原帖由 agrippa 於 6-10-2007 20:36 發表

無啊..個表面無問題  但我又唔敢打開
所以想問問各位C兄
呢D通常係乜野問題
完全唔明你表達d 乜
叫人點幫你....

引用:
原帖由 Kane 於 6-10-2007 21:20 發表

完全唔明你表達d 乜
叫人點幫你....
OK師兄 +番圖

引用:
原帖由 agrippa 於 6-10-2007 16:44 發表
我最近新買左支vfc既scar...(新手諗住買支好d...)

但我岩岩係home 試槍 試左10幾發  
5米左右 但都係偏下 偏得都好下..  (流口水?)

咪睇下說明書
轉下個hop up ..諗住轉去hop個邊.
. 轉左兩下 "卡卡"左兩聲 (扭會卡卡聲?扭爛左??)

之後開多幾槍都係咁  偏下..
之後我拉開左個匣
諗住清番入邊d彈再整個  (你點整返D 彈出黎??? 用野撩???)

點知..按左個扣幾下.. (無啦啦扣雞???)
都好似卡實左咁 (邊度卡實左???)
之後轉 auto/單發個制  
又好似卡死左咁 (安全掣都卡死唔郁得????)
但唔裝電個時又轉得幾順 但一插電 就卡住晒 ... (唔裝電D 乜轉得幾順??? 插左電又有咩唔郁得???)
有無人知乜野事 可以 幫幫我嗎,, (真係唔知你講乜... 真係幫你唔到... )
.

(流口水?) ______ : 唔知要較D乜野先準呢  佢唔係流口水 有兩面力@@

(扭會卡卡聲?扭爛左??)______:唔會掛 我細力轉左1,2下

(你點整返D 彈出黎??? 用野撩???)_______: 唔係 我諗住就咁開槍 射番留係入面個D彈出黎

(無啦啦扣雞???)_______: 我係想射多幾槍 清番留係支槍D彈

(邊度卡實左???)_______: 紅色方型個兩個位都係 一入電就卡住左 只可以按/轉到一半就頂死

(安全掣都卡死唔郁得????)________:唔入電個時轉到 不個唔係太順 入左電就頂死左 轉唔到上AUTO

(唔裝電D 乜轉得幾順??? 插左電又有咩唔郁得???)_______: 轉= 個安全制 插左電之後 就兩安全制+扣板機 都好似有野頂死左咁 好難按

(真係唔知你講乜... 真係幫你唔到... )_________: SOR 我都唔係好識講

64 12345
發新話題