20 12
發新話題

[GHK] AK 外管有些許下垂的問題

AK 外管有些許下垂的問題

轉至TAF FB的
不知所謂香港代理有沒有相應的行動?

[服務通知]
諸位玩家朋友們大家好
想必大家都曾在一些討論區上聽過或得知少部分的GHK AK外管有些許下垂的問題,也曾有過玩家們提供各種自行修整的方法作加工處理。
TAF也有針對這項狀況提供加工修正的服務.但一直以來並沒有正式公開這項修改服務的原因主要是考慮到因為目前的修改方式皆為不可逆的破壞性加工。
且在加工過程中不可避免會增加槍枝損壞的風險。而大部分GHK AK GBB的槍管角度,其實都是在允許的範圍之內.
不過現在因玩家間的討論,對於自己的AK抱有疑慮的玩家已經越來越多.
所以我們決定開始即日起開始提供GHK AK槍管的檢測服務,對於此問題十分在意的玩家,歡迎您可以帶您的愛槍來TAF檢測並評估是否需要施工.
詳情請直接來電預約檢測服務的時間.謝謝大家

題外話...早前入左支Silver!!!出個支Bizon,條外管直情向下斜,頂住條甲都上吾到.....離晒大普!!.

後尾有師兄教用威而鋼浸左幾曰,都係向下垂,無乜改善,但條管身就好似硬左少少.

財到光棍手 , 香港傳統 airsoft 冇售後服務㗎。 叫流華出來來講 : 今時今時今日嘅服務態度 食蕉啦。
菜鳥一號

心理陰暗的PK理解

想必大家都曾在一些討論區上聽過或得知少部分的GHK AK外管有些許下垂的問題----爆左大鑊好多係咁
也曾有過玩家們提供各種自行修整的方法作加工處理---玩家焗住食自己
TAF也有針對這項狀況提供加工修正的服務.但一直以來並沒有正式公開這項修改服務的原因主要是考慮到因為目前的修改方式皆為不可逆的破壞性加工。----問題基本無解,用蠻力dup…
且在加工過程中不可避免會增加槍枝損壞的風險----dup花
而大部分GHK AK GBB的槍管角度,其實都是在允許的範圍之內.----小意思吾駛整ge,外管內徑同內管外徑有1.5mm走棧位,吾得咪較Hopup
不過現在因玩家間的討論,對於自己的AK抱有疑慮的玩家已經越來越多.----投訴信如雪花紛飛
所以我們決定開始即日起開始提供GHK AK槍管的檢測服務----好啦整啦....
對於此問題十分在意的玩家,歡迎您可以帶您的愛槍來TAF檢測並評估是否需要施工.詳情請直接來電預約檢測服務的時間.謝謝大家.----check下先ja!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-6-2014 08:38 發表
心理陰暗的PK理解

想必大家都曾在一些討論區上聽過或得知少部分的GHK AK外管有些許下垂的問題----爆左大鑊好多係咁
也曾有過玩家們提供各種自行修整的方法作加工處理---玩家焗住食自己
TAF也有針對這項 ...
世事都被你看透
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

都冇話一定會幫手修正...出個post 降下溫,成個座孔角度斜左連接下身,唔係換件司牙甘簡單,想救都好難,加$更換又比人話,免費換又蝕,難攪...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-6-2014 08:38 發表
心理陰暗的PK理解

TAF也有針對這項 ...
內管外徑同外管內徑有1.5mm走棧位---我三枝ghk槍枝枝都有咁嘅問題………唔做定管粒彈真係唔知射咗去邊………

引用:
原帖由 怒人甲 於 27-6-2014 09:14 發表
都冇話一定會幫手修正...出個post 降下溫,成個座孔角度斜左連接下身,唔係換件司牙甘簡單,想救都好難,加$更換又比人話,免費換又蝕,難攪...
好彩的是我兩支AK,在目視下都沒有明顯下垂問題

引用:
原帖由 RCman 於 27-6-2014 09:50 發表

好彩的是我兩支AK,在目視下都沒有明顯下垂問題
  好在我地係早買個水...
你的日子如何,你的力量也必如何

我兩把豬HK都係早期貨無呢個問題
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 怒人甲 於 27-6-2014 10:19 發表

好在我地係早買個水...
好..叻..咩..

我無gbb,但估到佢死乜,係咪槍身同前截有位吾夾呢?

LCT條"那"係大,開牙又吾準,但係廠家叫你攝野,係會比人小的… 所以我揀VFC

槍管定位本身不好,加上打埋pin係死症,好彩,真槍俄佬野都係咁

AK設計簡單但生產有橋妙,為的是使用者可以求其又可以用

RS的故事仲離奇呀!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-6-2014 14:03 發表

LCT條"那"係大,開牙又吾準,但係廠家叫你攝野,係會比人小的… 所以我揀VFC

槍管定位本身不好,加上打埋pin係死症,好彩,真槍俄佬野都係咁

AK設 ...
甘即係終於原註啦

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-6-2014 14:03 發表

AK設 ...
所以有時簡單左唔代表係好事,你睇AR-15個原理夠簡單啦

20 12
發新話題