發新話題

新手問gear...

新手問gear...

請問各位師兄邊樹會多D gear e.g vest 楝?

廣華街好似小左好多賣vest 既鋪頭... 就算有都間間賣同一款咁...
原本睇中 PhatXX 其中一款,但開價七佰又好似貴左d...可能我太out 唔知以家d 老番 vest 係米都咁上下價位

引用:
原帖由 acog 於 8-10-2007 01:21 發表

廣華街好似小左好多賣vest 既鋪頭... 就算有都間間賣同一款咁...
原本睇中 PhatXX 其中一款,但開價七佰又好似貴左d...可能我太out 唔知以家d 老番 vest 係米都咁上 ...
唔.....
的確仿製品近年價格相對以前提高了不少, 記得當年一件tomxto vest只不過係$2xx....

不過現今玩家要求漸高,除了注重外觀還有用料/手工/細節/色水.............
加上好多要求高o既師兄都轉玩真品,一來易搵因為好多部隊都使用民間公司產品(e.g.. eaglx, blackhxak, LXT....)
大把online shop/baybay有售! 如果唔係要RLCS之類的話....

為了留住客仔o既心,仿製品的品質/價格亦開始提升...
以CIRAS為例, 仿製品一套連pouches都過千(堅o野剩vest約US$4xx)?!
而有D師兄就鍾意兩溝,各取所需~~

小弟無咩留意槍街邊樹多vest賣...還請其他師兄賜教!

引用:
原帖由 acog 於 8-10-2007 01:21 發表

原本睇中 PhatXX 其中一款,但開價七佰又好似貴左d...可能我太out 唔知以家d 老番 vest 係米都咁上 ...
要平既, 油麻地現x點囉...當然d quality就無phantxm果d咁似樣架喇...反下光爆下線咁囉...

引用:
原帖由 伯言 於 8-10-2007 11:41 發表

要平既, 油麻地現x點囉...當然d quality就無phantxm果d咁似樣架喇...反下光爆下線咁囉...
除左現點外,上去yahxx 個拍賣度都有,仲平d
冇計,幾百蚊件ciras 都預左係咁
phantxm 果d 係貴,但係車工真係好d,起碼d 見唔到有線頭
而且浸膠味冇咁勁

引用:
原帖由 Kira 於 8-10-2007 11:58 發表

除左現點外,上去yahxx 個拍賣度都有,仲平d
冇計,幾百蚊件ciras 都預左係咁
phantxm 果d 係貴,但係車工真係好d,起碼d 見唔到有線頭
而且浸膠味冇咁勁
有現貨睇住揀, 點都安全d...

引用:
原帖由 伯言 於 8-10-2007 12:39 發表

有現貨睇住揀, 點都安全d...
我就係現點睇完上網買... 唔岩咪唔要law haha~
反正d 野都係一樣...

回覆 #6 Kira 的帖子

其實個價差幾多?

thx all.

actually i'm looking for BHI STRIKE LBE style.
seems i need to order online... T_T

引用:
原帖由 伯言 於 8-10-2007 13:15 發表
其實個價差幾多?
都差幾多架..我見個件出面買3xx-4xx 上網個個都係賣1xx-2xx呢d價錢 (大家都係大6做 來貨應該一樣 )

回覆 #9 agrippa 的帖子

咁又冇咁多,我估約20-30% 左右
人地都要舖租....

發新話題