43 123
發新話題

[KSC/KWA] Mega AR15 gbb

Mega AR15 gbb

嗰日係14樓試過枝PREMIUM版,好正,有啲心動,但知道初速太低。
另一方面,好多師兄都讚爆這枝。
見到E興趣做SPECIALP RICE,有冇師兄分享下心得?

買啦!好野嚟㗎

引用:
原帖由 saswilliam 於 14-7-2014 16:03 發表
買啦!好野嚟㗎
我都知係好野呀,但我都有啲在意佢個力水

引用:
原帖由 wingo666 於 14-7-2014 16:56 發表
我都知係好野呀,但我都有啲在意佢個力水
曬曬下就勁加拿

真心問,如果同LM4比較,邊枝好啲

唔係好鍾意支骨嘅,買lm4吧!

LM4上身係三件夾埋,雖然運作冇影響,心理上mega會硬淨D。
內膽原裝已經鋼bolt, LM4換要七百蚊。 除左mega係bolt殼比LM4短D,份飛機係共用,唯獨飛標彈弓mega偏軟來減火,換翻會…………
大致上兩支內涵係共用件,一樣原裝大量鋼部件,吾改都耐用

Lm4行亞鉛bolt ,執上黎打既爽度亞鉛bolt win,
耐用度mega一體槍身&鋼bolt win
老老實實,睇你追求爽度定耐用度

力度好易搞..

多謝你地咁多寶貴意見,忍唔住買咗了,LM4 缺貨。。。

引用:
原帖由 gainax 於 14-7-2014 21:22 發表
Lm4行亞鉛bolt ,執上黎打既爽度亞鉛bolt win,
耐用度mega一體槍身&鋼bolt win
老老實實,睇你追求爽度定耐用度
耐用度Lm4亞鉛bolt no problem, i had my pts lm4 for 3 years went through at least 10000 rounds so far zero problem. For LM4 dont change 鋼bolt because the bolt catch is 亞鉛.

I dont like the looks of mega arms, in fact Mega arms having a problem to sell monolithic receiver now they go back to 2 piece set up

意見之廣,學益良多
講真, 打落真係好爽, 後座力嘅回饋非常之好, 而且槍重比我想中輕好多, 釘槍仲要重差少
但我只係知道, KEYMOD有排UP, 但我的金錢並非無限.....

另想問問呢枝AR15可唔可以用到PMAG? E興趣話唔啱位

引用:
原帖由 wingo666 於 15-7-2014 16:57 發表
意見之廣,學益良多
講真, 打落真係好爽, 後座力嘅回饋非常之好, 而且槍重比我想中輕好多, 釘槍仲要重差少
但我只係知道, KEYMOD有排UP, 但我的金錢並非無限.....

另想問問呢枝AR15可唔可以用到PMAG? E興趣 ...
pmag會有D緊, 頂bolt catch件膠要磨底,否則打一槍lock 一次bolt

唔該晒師兄!

呢枝真係好鬼正....

43 123
發新話題