44 123
發新話題

戰火無情

戰火無情

琴曰個單以炮擊加薩沙灘,炸死無辜四表兄弟,睇到心都實埋……今曰起身又睇到馬航遭導彈擊落,真是瘋狂……成個世界都立立亂咁,未打嘅地方都好似想隨時想開施咁 ……相比香港都只是地產霸權,官商鈎結,投下票,遊下行,香港仍然是個福地……

背後係啲乜野事就真係上帝至知道!

總知呢類事情背後一定有陰謀論!

陰謀與否... RIP to the dead...

係咪要有外星怪物打地球我地先會知we're all the same?...

NSFL Graphic Content
引用:
原帖由 rho837 於 18-7-2014 10:10 發表
背後係啲乜野事就真係上帝至知道!

總知呢類事情背後一定有陰謀論!

回覆 2# 的帖子

生死有命,不過小朋友短暫生命比戰火奪去,真是無奈又心酸……

2023年香港獨立,八字算出來的
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 5# 的帖子

係又唔錯……最帕亂到差佬都劈砲,比老解走出基地……到時死十個長毛都唔得掂……

引用:
原帖由 poloyau 於 18-7-2014 11:52 發表
係又唔錯……最帕亂到差佬都劈砲,比老解走出基地……到時死十個長毛都唔得掂……
長苺及肉文呢類人係好愛國愛黨呀!

記唔記得隥伯伯講過一句! 不論黑貓還是白貓, 捉到老鼠就是"好"貓!

因為黑貓同白貓都是隥伯伯養的家貓!

引用:
原帖由 poloyau 於 18-7-2014 11:52 發表
我無講埋下一段,估你都吾想聽

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 8# 的帖子

唔係呱So c父,洗耳恭聽……,

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-7-2014 11:19 發表
2023年香港獨立,八字算出來的
一個地方獨立通常得兩個途徑:
1. 內戰 - 打到殘晒醫返都嘥藥費
2. 和平分手 - 即係中央都認為香港再無利用價值,食之無味,棄之不可惜?
似乎兩條都係死路....

回覆 10# 的帖子

真是死路一條……

引用:
原帖由 geoprotex 於 18-7-2014 16:46 發表

一個地方獨立通常得兩個途徑:
1. 內戰 - 打到殘晒醫返都嘥藥費
2. 和平分手 - 即係中央都認為香港再無利用價值,食之無味,棄之不可惜?
似乎兩條都係死路....
還有第三個選項,主權國已無力控制該部份國土的行政(不論原因)

簡單地說,就是:天滅中共

但這樣對我們真的好嗎? ,很久以前我也想過這問題,和在這已說過我的個人意見和猜測想法,所以不再覆述了。

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 poloyau 於 18-7-2014 16:04 發表
唔係呱So c父,洗耳恭聽……,
吾講,天機不可洩

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 WAIKO01 於 18-7-2014 17:41 發表

還有第三個選項,主權國已無力控制該部份國土的行政(不論原因)

簡單地說,就是:天滅中共

但這樣對我們真的好嗎? ,很久以前我也想過這問題,和在這已說過我的個人意見和猜測想法,所以不 ...
中共倒台後上台的會系咩政權? 新羅斯已經給答案了。
而且,49年建國的中共早在77年就垮台了。

港英的土地所有權歸於女王,所以港人的住宅用地基本無法開發。如果按照中共國內的法律所有土地歸於國家統一劃撥,港人根本不會出現今天這個尷尬局面,但系港人願意放棄自治實施國內制度咩?
既然普通香港民眾唔支持中共,那麼中共為了施政的需要必然唔會清算香港的大財閥大地產大資本家甚至反而會拉攏他們。

所以嘛,今天尼個狀況其實是香港人自己想要的結果∼∼∼

以色列駐美國大使話以軍應該囉和平獎
https://hk.news.yahoo.com/%E4%BB ... D%8E-042002776.html

44 123
發新話題