16 12
發新話題

想問d關於RealSword槍廠既野

想問d關於RealSword槍廠既野

想問下有無師兄知道RealSword(中文名好似叫:漢元真治,即係RS廠)既槍係香港邊度有得買??
小弟想買呢間廠既97式(RS TYPE 97),但係又唔知邊度有得買,上佢個網又無講,所以想問下咁多位師兄知唔知??

引用:
原帖由 wch562411 於 11-10-2007 00:06 發表
想問下有無師兄知道RealSword(中文名好似叫:漢元真治,即係RS廠)既槍係香港邊度有得買??
小弟想買呢間廠既97式(RS TYPE 97),但係又唔知邊度有得買,上佢個網又無講,所以想問下咁多位師兄知唔知??
算吧,有很多地方也已經對它的"放飛機"行為失望.之前在一本香港有賣的台灣氣槍雜誌大賣專題廣告,但後來一而再,再而三發現,那廣告原來只是"對出口"用而已,即香港不會有 (到現時為止所知),普遍認為是因為香港市場太少,所以才被忽略.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

香港的[red狼airsoft]公司聲稱係rs的代理, 並接受預訂, 你可以去下佢地的網址查下.
眼光光~

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-10-2007 01:45 發表

算吧,有很多地方也已經對它的"放飛機"行為失望.之前在一本香港有賣的台灣氣槍雜誌大賣專題廣告,但後來一而再,再而三發現,那廣告原來只是"對出口"用而已,即香港不會有 (到現時 ...
吓....成日都係TARGET見到佢d廣告架啵>.<

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-10-2007 07:48 發表
香港的公司聲稱係rs的代理, 並接受預訂, 你可以去下佢地的網址查下.
唔該晒.....宜家攪到我都唔知買RS TYPE 97好定G&G既L85好........

其實RS TYPE 97 呢個"傳說" 傳左咁耐,RS又話係"對出口"咁有冇C兄親眼見過RS TYPE 97既成槍或如果真係有"對出口",咁有冇網上既試槍片見過呀?

引用:
原帖由 wch562411 於 11-10-2007 12:01 發表

唔該晒.....宜家攪到我都唔知買RS TYPE 97好定G&G既L85好........
97式資料太少, 唔知好唔好.
猪猪L85...雖然係有D缺點, 但我個人就幾鍾意(掃過兩次...)
但估計97式最少貴L85成千蚊WOR...
眼光光~

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 11-10-2007 16:00 發表
其實RS TYPE 97 呢個"傳說" 傳左咁耐,RS又話係"對出口"咁有冇C兄親眼見過RS TYPE 97既成槍或如果真係有"對出口",咁有冇網上既試槍片見過呀?
有, RED狼個SITE有片睇.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-10-2007 16:10 發表

有, RED狼個SITE有片睇.
咁始終得官方有片睇.....唔理佢出口唔出口,一支都冇流出市面.....其實係唔係全球限量版一支架咋~

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 11-10-2007 16:00 發表
TYPE 97 固然係"傳說",
"對出口"都只係傳說.

RS呢間公司慢下手都變埋傳說!

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-10-2007 16:09 發表

97式資料太少, 唔知好唔好.
猪猪L85...雖然係有D缺點, 但我個人就幾鍾意(掃過兩次...)
但估計97式最少貴L85成千蚊WOR...
咁我宜家諗諗下,如果RS TYPE 97係HK真係買唔到既話我改買G&G支L85,不過想問下有咩缺點??同埋可唔可以改用第二d鏡(即係唔用照門準星,又唔用紅點鏡或者sniper鏡,最好就係有佢真槍果隻晶體鏡>.<)
同埋有期TARGET係RS既廣告入邊就公報左支97式港幣$3500左右,不過係真定係假就唔知喇∼∼

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 11-10-2007 16:15 發表

咁始終得官方有片睇.....唔理佢出口唔出口,一支都冇流出市面.....其實係唔係全球限量版一支架咋~
http://arniesairsoft.co.uk/news2/2072

引用:
原帖由 wch562411 於 11-10-2007 22:52 發表

咁我宜家諗諗下,如果RS TYPE 97係HK真係買唔到既話我改買G&G支L85,不過想問下有咩缺點??同埋可唔可以改用第二d鏡(即係唔用照門準星,又唔用紅點鏡或者sniper鏡,最好就係有佢真槍果隻晶體鏡>.&l ...
D缺點同優點你都係先SEARCH下, 唔明再問.

>>同埋可唔可以改用第二d鏡(即係唔用照門準星,又唔用紅點鏡或者sniper鏡,最好就係有佢真槍果隻晶體鏡

咩叫晶體鏡?? 原裝個隻叫SUSAT, 都幾難入手.

猪猪的話除咗手揪之外基本上乜都MOUNT唔到, 但ACOG款(COPY)的話都OK(真品未試過, 假野的話, 不論倍數鏡或紅點都得), 總之係上螺絲MOUNT的都有機會OK啦.

我自己就係用緊COPY的ACOG款的倍數鏡.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-10-2007 02:33 發表

D缺點同優點你都係先SEARCH下, 唔明再問.

>>同埋可唔可以改用第二d鏡(即係唔用照門準星,又唔用紅點鏡或者sniper鏡,最好就係有佢真槍果隻晶體鏡

咩叫晶體鏡?? 原裝個隻叫SUSAT, 都幾難入手 ...
之前唔記得左係邊到睇真槍果隻好似係叫晶體鏡,不過就唔知係唔係真同埋點解叫晶體我就唔知喇;
如果用返手揪咁高,我諗我呢d載開頭盔既應該唔會頂住.....(之前用M系列因為載頭盔攪到個尾柄頂住左,攪到瞄唔到)......不過用到其他鏡就梗係最好∼
問多一問,G&G個手揪上唔上到M系列果隻快拆鏡橋架??
問留左添,個拋殼口係咪識「煲」架??

引用:
原帖由 wch562411 於 12-10-2007 03:32 發表

之前唔記得左係邊到睇真槍果隻好似係叫晶體鏡,不過就唔知係唔係真同埋點解叫晶體我就唔知喇;
如果用返手揪咁高,我諗我呢d載開頭盔既應該唔會頂住.....(之前用M系列因為載頭盔攪到個尾柄頂住左,攪到瞄唔 ...
G&G個手揪上唔上到M系列果隻快拆鏡橋架??>>m唔到
個拋殼口係咪識「煲」架??>>係, 不過好易爛...大部份打game人仕都會拆咗個野, 亦都好易拆.
你係唔去search的話我亦冇野講...
眼光光~

16 12
發新話題