發新話題

[WA] 黎緊個project--M16A4

引用:
原帖由 怒人甲 於 19-11-2014 10:03 發表
整好放張相上來睇睇!
進度係"0"
想緊用咩方法處理GP本身果個粉末面的灰色......
以前有個GP身用過研磨膏,出來效果係表面光滑左,但過黑。

回覆 31# 的帖子

粉末面,形容得太好了

引用:
原帖由 RCman 於 19-11-2014 10:34 發表

進度係"0"
想緊用咩方法處理GP本身果個粉末面的灰色......
以前有個GP身用過研磨膏,出來效果係表面光滑左,但過黑。
原本係點?師兄想點?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 11:21 發表

原本係點?師兄想點?
個身原本係一層粉末灰色面......

附件

19-11-2014 11:24

原本係鋁身, 面積大, 自己處理風險大又難做, 試下拎去陳黑做陽極, 有黑有灰 (不過做完都係有D 粉粉地...定係用布轆自己打磨??!...

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 19-11-2014 11:28 發表
原本係鋁身, 面積大, 自己處理風險大又難做, 試下拎去陳黑做陽極, 有黑有灰 (不過做完都係有D 粉粉地...定係用布自己打磨??!...
我有一支用布+研磨膏試過。
出來效果總比粉末面好。
有想過用孔龍噴染劑+研磨。

GP的鋁身好林...要小心搞
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

想整到亮黑

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 12:13 發表
想整到亮黑
就係今次唔想太亮,上次有支用研磨膏磨完後。
粉面係無曬,但亮黑了點....今次想做到半光啞效果。

用美佬個隻焗油得吾得?

粉面做底可能食得住D油

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 12:28 發表
用美佬個隻焗油得吾得?

粉面做底可能食得住D油
可能試下用個舊身噴孔龍染劑再研磨,睇下個效果如何先

我驚磨孔龍染劑會發白

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 12:42 發表
我驚磨孔龍染劑會發白
之前有個AK準星試過ok

我都砌緊

平野burst + ambi selector
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

豬皮隻漆面幾好,特別隻色正,不過想搞過表面都係得噴油最好,因個身未必做到陽極,話外題,今日行過本來想買,不過要千六?我以為千五只禁左,唔知有冇加左價?冇我放價去入支

發新話題