發新話題

[WA] 黎緊個project--M16A4

引用:
原帖由 F_Fillet 於 21-11-2014 00:41 發表

所以用高少少價錢徵又好, 用本來果條交換都好囉.
wargame野係咁, 你千方百計搵唔到, 搵到又覺得貴既野, 另一個人可能一堆放係雜物箱度封塵.
二手平台就多, wargame易物平台唔知有無得做.
讚成! 好似好多師兄有堆用唔著賣又唔值幾多,交換大家都幫到大家,例如伸縮托換硬托/長管換短管,類近既野易物比較易成交,就算加少少錢補返件野價值差價換都0k,最大便利係唔洗放唔會再用件野係度封塵又要買多件新野用!

昨日開工砌三點發了。
裝砌過程很順利
就係把三點發火控由舊鎗拆出來裝回FN receiver內。

附件

21-11-2014 09:20

其他就係跟一般M4系一樣甘砌,
不過今次WOK003 內跟的buffer 係鋁製,
有別於之前WOK001, 002 的是上面紅色的膠buffer
*WOK003 本身是跟長栗米筒的,M5 RAS骨是補購品。

附件

21-11-2014 09:22

回覆 63# 的帖子

師兄個身啲小零件換左鋼件?隻色靚咁多既
如blue返深色條鋼管再隻換鋼準星就靚哂, 簡單的美

回覆 63# 的帖子

我買過嘅青蛙身都係鋁buffer呢

引用:
原帖由 gainax 於 21-11-2014 11:41 發表
師兄個身啲小零件換左鋼件?隻色靚咁多既
如blue返深色條鋼管再隻換鋼準星就靚哂, 簡單的美
份三連發火控係鋼製品,
個Mag release係SHS 鋼製品,
所以WOK成份火控都無用過
至於個三角準星,我都係打算做深色佢。
其實條鋼barrel都唔算淺色。

附件

21-11-2014 12:08

引用:
原帖由 kai_matt 於 21-11-2014 11:47 發表
我買過嘅青蛙身都係鋁buffer呢
可能我D WOK都係早期產品,都係紅色膠Buffer哦

最後都自己落手!  3 連發好玩...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 RCman 於 21-11-2014 11:53 發表

份三連發火控係鋼製品,
個Mag release係SHS 鋼製品,
所以WOK成份火控都無用過
至於個三角準星,我都係打算做深色佢。
其實條鋼barrel都唔算淺色。
唔記得係邊聽番來, 其實堅野FN M16A4 條管係咪無呢D散熱紋?

回覆 66# 的帖子

條管可能燈光問題,豬皮隻準星噴番灰少少再輕微舊化應該有鋼既feel 原本太黑
我有隻井成準星擺係度兩年終於有用了
一陣入手

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-11-2014 12:22 發表

唔記得係邊聽番來, 其實堅野FN M16A4 條管係咪無呢D散熱紋?
有無散熱紋我又唔太care,我又唔係傳真派,
外觀唔太差我收貨傢啦。
反而個receiver上的BURST字樣我會好再意係咪做到三點發!
不過....其實我呢支只係cheap版FN

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-11-2014 12:22 發表

http://www.ar15.com/mobile/topic.html?b=3&f=123&t=241681
舊式會有, 新既工藝應該就冇了,fn估計都一樣
不過巿面A2管好似都做左散熱紋? 唯有當睇唔到或民間粗製品

引用:
原帖由 gainax 於 21-11-2014 12:23 發表
條管可能燈光問題,豬皮隻準星噴番灰少少再輕微舊化應該有鋼既feel 原本太黑
我有隻井成準星擺係度兩年終於有用了
一陣入手
有無打算換骨呢師兄?

引用:
原帖由 RCman 於 21-11-2014 12:27 發表

有無散熱紋我又唔太care,我又唔係傳真派,
外觀唔太差我收貨傢啦。
反而個receiver上的BURST字樣我會好再意係咪做到三點發!
不過....其實我呢支只係cheap版FN
比著我都會...
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 73# 的帖子

都會預左換M5骨了,玩具M5骨最正都係井蛇吉打不過冇$$換 收二手又未必有
師兄條骨係咩牌子?有冇推介? 平價得Bboys,但佢啲漆面怕怕。。

發新話題