發新話題

[WA] 黎緊個project--M16A4

引用:
原帖由 gainax 於 21-11-2014 13:18 發表
都會預左換M5骨了,玩具M5骨最正都係井蛇吉打不過冇$$換 收二手又未必有
師兄條骨係咩牌子?有冇推介? 平價得Bboys,但佢啲漆面怕怕。。
我條係同廠出品,最後一條係依興趣Display都比我買左了
之前都有比較過幾間M5骨,有現貨的只有GP及蛇。
但蛇係差不多GP一倍價錢!
如果我支係井井比呢個錢買蛇骨係親得起!
但我支只係cheap野....所以最後選了GP

引用:
原帖由 RCman 於 21-11-2014 14:37 發表

但蛇係差不多GP一倍價錢!
嘩...仲貴過KAC
定係而家GP  M5平左, 我誤會左

回覆 76# 的帖子

其實豬皮骨都唔錯的,表面陽極,不過豬皮骨我都唔捨得入,都係收下二手或出糧一炮過

已入手,個身好正!   正過青蛙十萬倍~ 條鋼管都幾好唔算重
師兄冇介紹錯,今晚砌佢調教到佢聽聽話話先  

實物比相深色,大約是深灰色唔再係黑色.正爆

引用:
原帖由 NCP013 於 21-11-2014 15:25 發表

嘩...仲貴過KAC
定係而家GP  M5平左, 我誤會左
sorry! 記錯....無一倍差價甘大,不過都貴五成!

附件

21-11-2014 15:59

引用:
原帖由 gainax 於 21-11-2014 15:28 發表
其實豬皮骨都唔錯的,表面陽極,不過豬皮骨我都唔捨得入,都係收下二手或出糧一炮過

已入手,個身好正!   正過青蛙十萬倍~ 條鋼管都幾好唔算重
師兄冇介紹錯,今晚砌佢調教到佢聽聽話話先  

http://upload ...
恭喜師兄入到心頭好

揾到罕有資料
http://www.ar15.com/forums/t_6_24/355874_.html
好消息,FN M16A4槍管係有散熱紋
壞消息,槍管刻字未完全正確
不過平價野唔好太執著

所以唔可以話實有定冇, 不過而家現多數冇咁

photo from MARINES.MIL

搭單問多句, GP前面塊三角CAP有冇得單賣/有冇其他cheap雞牌子會fit到佢條m5? 落槍街睇好似得圓形款
事關我支WE M16原裝果塊要dup到淆晒先裝到條GP m5 想索性換過塊

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-11-2014 19:07 發表
搭單問多句, GP前面塊三角CAP有冇得單賣/有冇其他cheap雞牌子會fit到佢條m5? 落槍街睇好似得圓形款
事關我支WE M16原裝果塊要dup到淆晒先裝到條GP m5 想索性換過塊
GP M5 RAS 係有跟前三角果片金屬片

引用:
原帖由 RCman 於 21-11-2014 19:09 發表

GP M5 RAS 係有跟前三角果片金屬片
我明, 但我條M5係GP支A4 AEG拆出來

回覆 82# 的帖子

新既都冇了,舊代有都只係好淺 ,而家巿面個啲刻意車出黎太過火 ,不過總好過無中生有

小弟都砌好了,都係wok kit 咁上下砌法, 又係冇尾通墊跟既要落件 ,
條T骨最好cut短拉掣入面彈弓再拉返長 ,整一整拉掣都長命唔少,

砌完拉bolt好唔順但即打空槍都唔差, 照計執順佢打得爽應該無咩難度(小弟用豬皮WAM4匣)

條鋼管想望落深色啲落油都得(小弟落凡事淋 ),遲d換埋塊板機底片加M5骨加鏡就可以完成軍版經典型號
最好當然要換埋三連發/鋼準星/鋼小零件,今次平價但收藏都得, 抵hi , 報告完畢~

引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2014 10:34 發表
小弟都砌好了,都係wok kit 咁上下砌法, 又係冇尾通墊跟既要落件 ,
條T骨最好cut短拉掣入面彈弓再拉返長 ,整一整拉掣都長命唔少,

http://uplo ...
果然快手呀師兄,不過呢個receiver 好表面粉粒,最好處理左先...唔係之後落鎗油會吸到一達達好難睇。

引用:
原帖由 RCman 於 22-11-2014 10:42 發表

果然快手呀師兄,不過呢個receiver 好表面粉粒,最好處理左先...唔係之後落鎗油會吸到一達達好難睇。
WOK kit problem

回覆 87# 的帖子

I have broken around 5 charging handle latch already

發新話題