29 12
發新話題

求指導入手 : Streamlight TLR1 HL

各位師兄...
小弟新手入抗,十分喜歡Streamlight TLR1 HL
想請教各位師兄如何訂購此珍品的,
因於 e悲 阿媽信 等見有一半賣家以上列有不運至"香港"紅字,不明白是限制出口還是其它原因!
及請問各位師兄有無外國珍品網站推介

小弟無從入手,希望各位幫忙指導!

謝謝

在此祝各位聖誕快樂(^_-)

各位師兄...
小弟新手入抗,十分喜歡Streamlight TLR1 HL
想請教各位師兄的意見 可用什麼方式從外國訂購,因打算在e悲 可用比較直接的價錢訂購此珍品喔(香港價大概$15xx e悲只售$8xx),
但 e悲 阿媽信 等見有一半賣家以上列有不運至"香港"紅字,不明白是限制出口還是其它原因!
及請問各位師兄有無外國珍品網站推介

小弟無從入手,希望各位幫忙指導!

謝謝

在此祝各位聖誕快樂(^_-)

引用:
原帖由 dusty 於 17-12-2014 06:44 發表
各位師兄...
想請教各位師兄如何訂購此珍品的,
因於 e悲 阿媽信 等見有一半賣家以上列有不運至"香港"紅字,不明白是限制出口還是其它原因!
及請問各位師兄有無外國 ...
Streamlight 基本上唔會唔寄香港,除非燈包括Lasser姐件,
但HL沒有無理由唔寄?opticalplant果D都會寄的。

槍燈應該難D寄出, 好似WXC 有得賣12XX
其實E悲連運費, 不會差太多
除非識人, 就算肯寄, 都30-40 USD$ SHIPPING....
$800 + USD$30 (當$240) 都 成千蚊, 比2-3百人地鋪賺囉

有無試過上 14 樓睇睇有無貨?

就係慢咗一步 WG屍 無哂貨

阿媽信嗰邊運動用品大多數賣家都唔會寄出美國,所以唔使嘥時間。反而電子海灣會有部份賣家肯寄過嚟香港,當然運費+手續費只會收多唔會少,而且有寄失嘅風險。自己衡量下等現貨定好定隔山買牛好
目標太多
彈藥太少

其實樓主你如果打算只係係訂一支燈,shipping charger你3-40蚊,
計番都成三分一支燈價,值唔值就要取捨。
呢間係會寄香港的。

附件

Screen shot 2014-12-17 at 4.09.03 PM.png (115.21 KB)

17-12-2014 16:10

Screen shot 2014-12-17 at 4.09.03 PM.png

引用:
原帖由 dusty 於 17-12-2014 06:50 發表

各位師兄...
想請教各位師兄的意見 可用什麼方式從外國訂購,因打算在e悲 可用比較直接的價錢訂購此珍品喔(香港價大概$15xx e悲只 ...
EB 上 opticsplanet 連運費係1140左右.
有時跨國睇價想計到盡係冇意思的, 反而瀨野機會仲多.
你若依家就住響美國, 出街買個老麥巨無霸餐要港幣六十幾蚊.
唔通上網響番香港訂再DHL過去乎?

感謝各師兄指引^^...
其實外地價格加運費同香港買差別不多..但外地尋寶嘅過程 我覺得幾過引㗎,所以好有興趣去了解個玩法囉!

希望各位師兄能夠分享寶貴心德(^_-)

祝願各位聖誕節快樂^^

其實鴨記有間叫昌記電業鋪有得賣, 我兩星期前先入左枝TLR 1 HL

唔該曬師兄...但我搵唔到間昌記
求師兄留個提示可以嗎!

及請問師兄買入價約多少!

感謝分享

引用:
原帖由 dusty 於 15-4-2015 19:49 發表
唔該曬師兄...但我搵唔到間昌記
去google打四個中文字: 昌記電業...

引用:
原帖由 loveless 於 15-4-2015 20:09 發表

去google打四個中文字: 昌記電業...
點樣去google呢

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

29 12
發新話題